Vluchtelingen vertrekken naar Tilburg

08 december 2015 door Hennie van der Zouw
Vluchtelingen vertrekken naar Tilburg

HENDRIK IDO AMBACHT - Woensdag 9 december vertrekt de groep van 23 vluchtelingen uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht naar Tilburg. De gemeente heeft hen acht weken crisisnoodopvang geboden in de gymzaal aan de Weteringsingel 143. De groep vluchtelingen gaat naar een noodopvanglocatie in Tilburg, in een voormalig belastingkantoor. Deze noodopvang is voor langere tijd en is voor de vluchtelingen een volgende stap in de procedure.

Enorme inzet vrijwilligers
Burgemeester Jan Heijkoop: "Ik wil alle inwoners hartelijk bedanken voor de rustige, goede en gastvrije opvang van de vluchtelingen in de afgelopen acht weken. Ook het enorme aanbod van ondernemers, ambtenaren en vrijwilligers (ruim 150!) die –vaak belangeloos- hebben meegeholpen om de vluchtelingen hier een warm een aangenaam verblijf te bieden, was overweldigend. Dat is echt Ambacht op z'n best!"

Locatie Weteringsingel
De crisisnoodopvang aan de Weteringsingel wordt beëindigd omdat deze locatie niet geschikt is voor langdurige opvang. In de nieuwe locatie in Tilburg is privacy en comfort veel beter gewaarborgd. Of de locatie aan de Weteringsingel in de toekomst nog een keer gebruikt wordt voor opvang van vluchtelingen, is niet bekend.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.