Gemeente onderzoekt of er in Ambacht vluchtelingen kunnen worden opgevangen

01 oktober 2015
Gemeente onderzoekt of er in Ambacht vluchtelingen kunnen worden opgevangen

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dit moment is er behoefte aan locaties voor de opvang van vluchtelingen in Nederland. De Rijksoverheid heeft dan ook alle gemeenten gevraagd om te onderzoeken of in hun gemeente vluchtelingen kunnen worden opgevangen voor kortere of langere tijd.

Hendrik-Ido-Ambacht neemt zijn verantwoordelijkheid en onderzoekt of de gemeente die mogelijkheid heeft. Dat betekent dat we nu eerst kijken of er opvangmogelijkheden zouden zijn. Locaties zijn daarbij niet genoemd. Op dit moment vangt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geen vluchtelingen op. Mocht dat ooit wel het geval zijn, dan gaan we daar uiteraard over communiceren.

Huisvesting statushouders
Wat de gemeente daarnaast wel doet, is voldoen aan de verplichting van de Rijksoverheid om statushouders op te vangen en hen een woning aan te bieden. Statushouders zijn vluchtelingen die al langer in ons land zijn en inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen. Voor Hendrik-Ido-Ambacht zijn dat er dit jaar 60. Zij komen hier wonen en hun kinderen gaan hier ook naar school.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.