Hendrik-Ido-Ambacht vangt vluchtelingen tijdelijk op

13 oktober 2015
Hendrik-Ido-Ambacht vangt vluchtelingen tijdelijk op

HENDRIK IDO AMBACHT - Op maandag 12 oktober werd duidelijk dat ook de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht onderdak gaat bieden aan vluchtelingen  
Hendrik-Ido-Ambacht gaat de vluchtelingen tijdelijk opvangen in de voormalige gymzaal aan de Weteringsingel 143. Het gaat om ongeveer 25 mensen die nu nog worden opgevangen in een leegstaand pand aan de Kamerlingh Onnesweg 1 in Dordrecht. Zij moeten daar woensdagavond vertrekken.

Afgelopen zaterdag werd aan Hendrik-Ido-Ambacht en de overige Drechtsteden verzocht om deze mensen tijdelijk op te vangen. De gemeente heeft voor een periode van ongeveer vier weken de gymzaal aan de Weteringsingel beschikbaar gesteld.

Er is voor deze locatie gekozen, omdat dit gebouw in bezit is van de gemeente en het eenvoudig gebruiksklaar te maken is voor opvang. Woensdag aan het eind van de middag zal de groep per bus bij de gymzaal arriveren.

Burgemeester Jan Heijkoop: "Hoewel ik mij bewust ben dat er mensen zijn die zich zorgen maken over de huidige ontwikkelingen, vinden wij het uitermate belangrijk om vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid gehoor te geven aan de oproep om te zorgen voor tijdelijke opvang.

Met deze kleinschalige opvang kunnen we hier invulling aan geven. Ik hoop dat wij deze groep vluchtelingen een veilig en rustig verblijf kunnen bieden, in goede harmonie met hun omgeving. Wellicht zijn er inwoners die zich willen inzetten als vrijwilliger, bijvoorbeeld voor het organiseren van recreatie op de opvanglocatie. Dit juich ik van harte toe."

De gemeente kan zich voorstellen dat inwoners vragen hebben over de tijdelijke opvang. Daarom zijn direct omwonenden vanavond met een brief geïnformeerd. Ook kunnen inwoners hun vragen stellen via het centraal telefoonnummer 14 078 van de gemeente.

Meer informatie vindt u op www.h-i-ambacht.nl/vluchtelingen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.