Hendrik-Ido-Ambacht verlengt opvang vluchtelingen

09 november 2015
Hendrik-Ido-Ambacht verlengt opvang vluchtelingen

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht verlengt de opvang van vluchtelingen tot 9 december 2015. Zij verblijven sinds 14 oktober in de gemeente en zijn tijdelijk gehuisvest in de voormalige gymzaal aan de Weteringsingel 143. Het gaat om 23 mensen. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente afgelopen vrijdagmiddag verzocht om de groep vluchtelingen langer op te vangen. Dat is nodig omdat de druk op de noodopvang hoog blijft en er daarom –nog- geen andere plek is voor hen.
 
Gastvrij
Burgemeester Jan Heijkoop: "De opvang is in de afgelopen weken erg goed, rustig en gastvrij verlopen. Ik wil dan ook iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd, hartelijk bedanken! Tegelijkertijd begrijp ik dat er ook mensen zijn die zich zorgen maken. Als gemeente vinden we het echter belangrijk om ook hier onze verantwoordelijkheid te nemen, en willen we deze groep vluchtelingen nog iets langer zekerheid bieden. De vergoeding die we als gemeente ontvangen voor de opvang van vluchtelingen is hierbij wel een belangrijke randvoorwaarde. We zijn hierover in gesprek met het COA."
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.