Anti-vluchtelingen leuzen op gymzaal aan Weteringsingel

13 oktober 2015
Anti-vluchtelingen leuzen op gymzaal aan Weteringsingel

HENDRIK IDO AMBACHT - Op de gymzaal aan de Weteringsingel waar dinsdagavond 25 vluchtelingen worden opgevangen, hebben onbekenden anti-vluchtelingen leuzen gekalkt. ''Eigen volk eerst. Laat hun maar sterven'', staat er.

Raadslid Erik van Hartingsveldt plaatste er vandaag een foto van op Twitter.''Het is prima dat iedereen een mening heeft, maar deze teksten op deze manier vind ik schockerend.''

''Je mag nooit iemand de dood wensen. Ik snap de onrust, ook in Hendrik-Ido-Ambacht, maar van deze vorm van protest neem ik afstand.'' Op de muur is ook een 'white-power-teken' gekalkt, aldus Van Hartingsveldt.

Het raadslid twitterde daarna ook: 'U zult ook de vreemdeling geen overlast doen, noch hem onderdrukken; want u bent vreemdeling geweest in Egypteland.' Dat is volgens hem een Bijbeltekst die erover gaat dat je elkaar enorm kan pijnigen met woorden.

Geschokt
Burgemeester Jan Heijkoop heeft geschokt gereageerd op de leuzen op de gymzaal. ''Het is vreselijk wat er hier gebeurt. Ik snap het niet. We hebben hier ook een groep Syriërs. Daarover is nooit gedoe geweest.''

Er zijn inmiddels hekken geplaatst om de gymzaal.

Tekst: RTV Rijnmond, Foto: Erik van Hartingsveldt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.