Bijzonder nieuwjaarsduel bij ASWH

04 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Bijzonder nieuwjaarsduel bij ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse voetbalvereniging ASWH luidde op 2 januari het nieuwe jaar in door middel van een bijzondere voetbalwedstrijd. Het huidige eerste elftal nam het op tegen de ploeg die in 2005 landskampioen is geworden, aangevuld met een aantal andere toppers van weleer.

Vrijwel de complete ploeg van 2005 was aanwezig. Zij lieten het publiek zien dat zij nog altijd kunnen voetballen. Ook tien jaar na dato waren de spelers nog behoorlijk fit, terwijl de vaste combinaties en patronen van vroeger er zeker nog in zaten. Doelman Willem Jan Barendregt kreeg de handen op elkaar voor enkele fraaie reddingen, spits Arjan Human zette nog eens aan voor een rush, aanvoerder Johan Sturrus denderde als een jonge hond langs de linkerflank en spelmaker Alexander de Jong had de bal nog altijd aan een touwtje. Ook de rest liet zich verre van onbetuigd.

De huidige generatie moest dan ook flink aan de bak om dit duel te winnen. Dat lukte uiteindelijk wel. Dankzij treffers van Jordi Mosmans en Billy Nzojyibwami werd het 2-0. Na afloop bleef het nog lang gezellig en namen spelers en supporters uitgebreid de tijd om bij te praten. Natuurlijk blikten zij ook nog even terug op die gedenkwaardige dag in juni 2005, toen ASWH de beste amateurploeg van het land werd. Iedereen was laaiend enthousiast, dus wellicht is een traditie geboren.

Foto © Philip Schmidt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.