Draaginsigne Gewonden uitgereikt aan de heer Penning

29 juni 2012 door Ad van Herk
Draaginsigne Gewonden uitgereikt aan de heer Penning

HENDRIK IDO AMBACHT - Woensdagavond 27 juni ontving de heer R. Penning uit handen van burgemeester Jan Heijkoop, het Draaginsigne Gewonden. De heer Penning (1970) is voor de Koninklijke Landmacht uitgezonden geweest naar voormalig Joegoslavië. Als gevolg van deze militaire oorlogservaringen is hij psychisch gewond geraakt en daarom is de draaginsigne aan de heer Penning toegekend.

Draaginsigne Gewonden
Het Draaginsigne Gewonden werd in oktober 1990 ingesteld bij ministerieel besluit. Het is bedoeld om respect en dank te betonen aan actief dienende militairen, veteranen en vaarplichtige zeelieden, die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt door hun plichtsvervulling onder oorlogsomstandigheden.

Het Draaginsigne is inmiddels iets meer dan 4.000 keer uitgereikt. Hieruit blijkt het unieke karakter van het ereteken. Het draaginsigne wordt door veteranen en militairen hooglijk gewaardeerd en is vergelijkbaar met het bekende Purple Heart in de Verenigde Staten

Fotograaf: Cees van Meerten, FotoExpressie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.