Koninklijke Onderscheiding door Burgemeester uitgereikt aan dhr. J.Terlouw

30 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Koninklijke Onderscheiding door Burgemeester uitgereikt aan dhr. J.Terlouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Vrijdagavond 29 mei ontving dhr. J. (Johan) Terlouw (1962) uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een Koninklijke Onderscheiding. Dhr. Terlouw wordt door de burgemeester benoemd tot lid in De Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Terlouw is op 1 oktober 1980 begonnen als brandwacht. In de afgelopen 35 jaar is hij van brandwacht gegroeid naar bevelvoerder. Een functie die hij op bekwame en gemotiveerde wijze vervulde.

Lintje
Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Het lintje dat door burgemeester Jan Heijkoop wordt uitgereikt, is aangevraagd door familie, vrienden of kennissen en is een teken van waardering.

Informatie over de gedecoreerde:

Dhr. J. (Johan) Terlouw (1962)
Na bijna 35 jaar trouw brandweervrijwilliger te zijn geweest, heeft dhr. Terlouw besloten per 1 januari 2015 te stoppen met zijn werkzaamheden voor de brandweer. Dhr. Terlouw neemt tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer afscheid.

Dhr. Terlouw komt uit een echte brandweersfamilie. Hij, zijn broers en neef zetten zich al jarenlang in als brandweervrijwilliger in Hendrik-Ido-Ambacht. Dhr. Terlouw is op 1 oktober 1980 begonnen als brandwacht. In deze 35 jaar is hij van brandwacht gegroeid naar bevelvoerder. Een functie die hij op bekwame en gemotiveerde wijze vervulde. Daarnaast was dhr. Terlouw brandweerchauffeur, ontsmettingsleider in het ontsmettingsteam en instructeur oefenen.

Het bedrijf, Van Vliet Sliedrecht, waar dhr. Terlouw ruim 13 jaar werkzaam is, typeert hem als een hardwerkende man met een standvastig en charismatisch karakter. Ook van Van Vliet lof voor zijn inzet en zijn correcte recht-door-zee-houding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.