Bolidt in finale vitaalste bedrijf Zuid-Holland

08 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Bolidt in finale vitaalste bedrijf Zuid-Holland

HENDRIK IDO AMBACHT - Pieter van den Hoogenband reikt prijs voor duurzame inzetbaarheid uit. Drie ondernemers in finale vitaalste bedrijf Zuid-Holland

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel vitaalste bedrijf van de provincie Zuid-Holland. Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht, DB Telecom uit Wateringen en Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt dinsdag 14 juni bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

De oud-zwemmer brengt het winnende bedrijf op dinsdag 14 juni een verrassingsbezoek. De Zuid-Hollandse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Directeur Leon den Hertog van Klok Onderhoud en Afbouwgroep noemt het cruciaal dat werknemers vooral plezier in hun werk hebben. “Een medewerker die beter in z’n vel zit, levert beter werk”, weet hij. Dit enthousiasme brengen de schilders en timmerlieden ook over op klanten, en het ziekteverzuim is aantoonbaar afgenomen. “Als werkgever kan je daar met kleine aanpassingen al een grote bijdrage aan leveren.” Ook helpt het bedrijf medewerkers te ontwikkelen. “Hierdoor worden ze ondernemer binnen de onderneming en leren ze verantwoordelijkheid te dragen.”

De verkiezing van het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.