ASWH promoveert na ware thriller

06 juni 2016
ASWH promoveert na ware thriller

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is gepromoveerd naar de derde divisie! In een ware thriller rekenden de Ambachters in de verlenging af met Noordwijk. Daarmee werden trainer Jack van den Berg en de spelers beloond voor het feit dat zij tot het laatste fluitsignaal bleven knokken voor een goed resultaat, want na de tegengoal van Noordwijk zag het er lange tijd niet naar uit dat de promotiedroom nog waarheid zou worden. In de extra tijd schoot Robbert Olijfveld echter toch nog de verdiende gelijkmaker op het bord, waarna Peter Verhoeve vroeg in de verlenging een nieuwe mokerslag uitdeelde aan de bezoekers. Kort voor tijd maakte Shabir Isoufi aan alle onzekerheid een einde en dus barstte er een schitterend feest los op sportpark Schildman.

Beide elftallen betraden het veld in een ongekende sfeer. Na de 2-2 van vorige week in Noordwijk, was een overwinning noodzakelijk om te promoveren. ASWH was in de eerste helft, net als een week eerder, de betere ploeg. Helaas stak Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine in een bloedvorm en voorkwam hij met meerdere reddingen dat ASWH op voorsprong zou komen. De Ambachters moesten kort na rust dan ook een bittere pil slikken, toen Marios Lomis te veel ruimte kreeg om uit te halen en de bal in de verre hoek mikte. Gelukkig was er echter nog genoeg tijd om het recht te zetten.

ASWH zocht de aanval en drong Noordwijk terug. Het zat de Ambachters echter lange tijd niet mee.

De klok liep door en was inmiddels akelig dicht in de buurt van de negentigste minuut gekomen. De spanning op het sportpark was voelbaar. Zou het dan weer niet lukken? In het Noordwijkse kamp werd de zege al voorzichtig gevierd toen de vierde man het bord optilde. Vier minuten extra tijd. Het bleek genoeg. In de tweede minuut van de blessuretijd zette ASWH maar weer eens een aanval op.

De bal kwam voor, Michael van Dommelen vond Robbert Olijfveld en die haalde onmiddellijk uit.

Raak. Dankzij de meer dan verdiende gelijkmaker dwong ASWH een verlenging af.

De late goal kwam bij Noordwijk uiteraard hard aan, maar zorgde bij ASWH voor een extra dosis vertrouwen. Dat bleek wel toen Peter Verhoeve in de tweede minuut van de verlenging opstoomde met de bal aan de voet. Niemand viel hem aan, de centrale verdediger naderde het doel en besloot om van een mooie afstand maar eens vol uit te halen. De Hagenees liet een verwoestend schot los dat achter de kansloze Amezrine in de kruising vloog. Wat een fantastische start van de verlenging.

De Ambachters hielden daarna ondanks verwoede pogingen van Noordwijk stand, al kwamen zij één keer heel goed weg toen Emiel Wendt de bal tegen een medespeler kopte in plaats van in het doel.

Twee minuten voor het einde schakelde ASWH razendsnel om via Robbert Olijfveld. Hij vond de meegelopen Shabir Isoufi en in een rommelige klutssituatie kon de Afghaans international uiteindelijk het laatste tikje geven.

ASWH had het geflikt. De derde divisie is bereikt, het doel dat de vereniging al zo lang nastreeft. Een fantastische prestatie van trainer Jack van den Berg, zijn spelers en stafleden. De trainer ging op de schouders, de champagne werd ontkurkt, de supporters kwamen op het veld en natuurlijk werd er nog lang doorgefeest op het veld en in de kantine.

ASWH - Noordwijk: 1-1 (0-0), 3-1 n.v.

51. 0-1 Marios Lomis 90 (+2). 1-1 Robbert Olijfveld 92. 2-1 Peter Verhoeve 118. 3-1 Shabir Isoufi

Scheidsrechter: Karremans

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (64. Rutger de Bos), Nick Slotboom (64. Robbert Olijfveld), Mels van Driel (80. Shabir Isoufi); Michael van Dommelen, Robin Mulder

Noordwijk: Mustafa Amezrine; Stefano Goncalves, Rob Overvliet, Guy Smith, Brayen Bröcker; Raymond Manuputty (72. Denzel James), Diederick Hoogerwaard (86. Martijn le Congé), Emiel Wendt, Ruperto Dorothea (67. Rowin Mol); Jaap van Duijn, Marios Lomis

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.