Koninklijke Onderscheiding voor Melis Terlouw

07 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Koninklijke Onderscheiding voor Melis Terlouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Op vrijdag 7 juni werd tijdens het jaarlijkse brandweerdiner van de Ambachtse Brandweervereniging ‘Steeds Paraat’ het jubileumboek voor het 60-jarig bestaan gepresenteerd. Burgemeester Jan Heijkoop nam het eerste exemplaar in ontvangst. Aansluitend reikte de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer M. Terlouw. Hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige bijdrage aan de openbare orde en veiligheid in zijn woonplaats en de regio.

Jubileum brandweervereniging
Brandweervereniging ‘Steeds Paraat’ bestaat dit jaar 60 jaar. Deze personeelsvereniging van de brandweer is in 1953 opgericht voor alle leden van de brandweer Hendrik-Ido-Ambacht. Het doel van de brandweervereniging is de samenhang binnen het korps en die met het thuisfront te vergroten en te onderhouden. Om het 60-jarig jubileum te vieren is een luxe fotomagazine gemaakt, waarin de uiteenlopende inzetten van de brandweer in de afgelopen tien jaar in beeld worden gebracht. Hiermee is het een mooie aanvulling op het jubileumboek dat bij het 50-jarig bestaan is uitgegeven. Het 60-jarig jubileumboek is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Stichting Cascade en HB-reclame.

Koninklijke Onderscheiding
De heer Melis Terlouw (1954) is sinds 40 jaar in dienst als vrijwilliger van de brandweer. Daarnaast heeft hij ook de functie bekleed van ontsmettingsleider in het ontsmettingsteam. De heer Terlouw heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen of anderen gestimuleerd. Vanwege zijn bekwame en gemotiveerde inzet voor de brandweer en de inwoners is de heer Terlouw benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.