Fantastische start voor Walking Football bij ASWH

08 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Fantastische start voor Walking Football bij ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT - Maandagochtend 5 oktober was het dan eindelijk zo ver: de gloednieuwe activiteit Walking Football ging van start bij ASWH. Het werd een begin uit het boekje. Enthousiaste deelnemers en trainers, veel belangstelling van publiek en pers, heerlijk weer, een geweldige lunch en natuurlijk de aanwezigheid van burgemeester Jan Heijkoop en Ben Wijnstekers zorgden voor een fantastische start!

Ruim voor tien uur meldden de deelnemers, al dan niet met nieuwsgierige en fanatiek meelevende aanhang, zich op sportpark Schildman. De gezonde wedstrijdspanning hing toen al in de lucht. Het was duidelijk, de elf deelnemers aan de voetbalactiviteit voor zestigplussers hadden er veel zin in. Ruud Verrijp, die namens het bestuur van ASWH de organisatie verzorgt, heette iedereen van harte welkom en dirigeerde de 'walking footballers' daarna snel richting kleedkamer. Trainers Lyanca Verrijp en Bas Nagtegaal hadden inmiddels al een veld uitgezet.

Natuurlijk was ook voorzitter Herman Jonker van de partij. Eenmaal op het veld hield hij een korte speech, waarin hij benadrukte hoe leuk het is dat ASWH een compleet nieuwe doelgroep aanspreekt met deze activiteit. De voorzitter liet de officiële aftrap over aan twee genodigden. Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht en voormalig profvoetballer Ben Wijnstekers, bekend van Feyenoord en het Nederlands elftal, hielden allebei eerst een kort praatje en openden daarna het Walking Football.

Nadat de deelnemers zich onder leiding van de trainers in het zweet werkten tijdens de warming-up, was het tijd voor het eerste potje Walking Football bij ASWH. Ben Wijnstekers toonde zich bereid om mee te spelen, zodat er met zes tegen zes werd gestart. Het was best even wennen! Als de bal in de buurt komt, is het toch wel heel verleidelijk om er een klein sprintje uit te persen. Dat mag echter niet bij deze activiteit, zodat de spelers al lopend en snelwandelend probeerden om goede aanvallen op te zetten, te verdedigen of doelpunten te maken. Het spelplezier spatte van de partij af!

 De eerste sessie eindigde met een aantal pass- en trapvormen. Na een verfrissende douche meldden de spelers zich boven, waar zij konden genieten van een zeer smakelijke en verantwoorde lunch. Die wordt wekelijks beschikbaar gesteld door Albert Heijn Hendrik-Ido-Ambacht en daar is de organisatie uiteraard zeer blij mee. Niet alleen de organisatie trouwens, ook de voetballers vonden het prima smaken.

ASWH is in onze regio de eerste vereniging die Walking Football aanbiedt. Nieuwsgierig naar de activiteit of misschien nog wel meedoen? Kom dan gerust eens kijken op maandag of stuur een mail naar 60plus@aswh.nl voor meer informatie. Hoe meer deelnemers, hoe leuker!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.