De Speelfabriek heeft in totaal 3156 bezoekertjes ontvangen in 15 dagen tijd

15 augustus 2016
De Speelfabriek heeft in totaal 3156 bezoekertjes ontvangen in 15 dagen tijd

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht heeft in totaal 3156 bezoekertjes ontvangen in 15 dagen tijd! Dit is een record waar stichting Vrij Spel, de organisatie achter de Speelfabriek trots op is. De stichting is heel blij met de nieuwe locatie "De Ridderhal van stichting Cascade". Alleen tijdens het extreem warme weer tijdens de tweede week, was er enkele dagen sprake van minder dan 150 kinderen per dag. Ter vergelijking tot 2015 werd de Speelfabriek gemiddeld door minder dan 150 kinderen per dag bezocht nu waren dit er 210 per dag.

De Speelfabriek is regionaal een bekend evenement geworden en ook BSO’s organiseren regelmatig uitstapjes naar de Speelfabriek. Toch denkt de stichting dat het overvolle programma, met dit jaar zelfs een roofvogelshow de vele extra kinderen heeft getrokken. De Ridderhal en sportcafé zijn zeer goed bevallen als nieuwe locatie. Op deze locatie konden ook bij slecht weer alle kinderen binnen opgevangen worden. Het sportcafé was de ideale knutselruimte waar kinderen op 4 en soms zelfs 5 verschillende knutseltafels konden werken. Voor de ouders was er een lounchehoek. Maar ook de sporthal was met zijn vele banken een goede plek om de kinderen op afstand in de gaten te houden en toen het buiten heel warm was was het hier slechts 23 graden. Stichting Cascade zorgde voor een goede ondersteuning met drie sporthalbeheerders, die waar nodig hulp boden.

Het bestuur van de stichting gaat altijd direct na sluiting van de Speelfabriek aan de slag voor het volgende jaar. Er worden nieuwe knutseltechnieken bedacht en materiaal wordt zo goedkoop mogelijk ingekocht. Het succes van de Speelfabriek betekent ook dat er meer geld nodig is, want de entreegelden dekken maar een klein deel van de kosten. Heel blij is Vrij Spel dan ook met de gevulde fooienpot, die in de Speelfabriek op de bar stond en de ontvangen donaties. Er zijn daarnaast vele bedrijven die een bijdrage leveren. Speciale dank is er voor Nieuwe Hoop Kringloopwinkels, die met een bijdrage ervoor zorgden dat de toegangsprijs ook dit jaar weer € 2,50 was en Lydison die het podium ter beschikking stelde.

Met het zeer grootte aantal bezoekers was Vrij Spel heel blij met het grote aantal vrijwilligers waarover zij kon beschikken. Op sommige dagen stonden er wel 22 vrijwilligers klaar om de kinderen een leuke dag te bieden. Er waren zelfs meer mensen die wilden helpen dan nodig waren. Zonder deze mensen is er geen Speelfabriek!

Via www.oypo.nl/speelfabriek kunt u foto’s nabestellen van de Speelfabriek 2016. De opbrengst van deze foto’s komt ten goede aan de Speelfabriek 2017. Bedrijven die in de toekomst een financiële bijdrage aan de Speelfabriek willen leveren kunnen zich aanmelden via www.speelfabriek.tk, waar ook films van de Speelfabriek terug te vinden zijn. Wilt u Vrij Spel steunen ga dan naar http://www.stichtingvrijspel.nl/speelfabriek/donateurs/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.