zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Heijkoop knipt een lintje door, terwijl Alie Tas waarderend toekijkt.

Historisch Genootschap opent vernieuwd pand

12 september 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zaterdagochtend werd het vernieuwde pand van het Historisch Genootschap, Den Brommert, officieel geopend. Burgemeester Heijkoop verrichtte de opening, samen met Alie Tas, voorzitter van het Historisch Genootschap.

Wethouder Ralph Lafleur overhandigde de sleutel van de klok in de Spoorkamer aan mevrouw Tas en gaf daarmee symbolisch de Spoorcollectie in bruikleen aan het genootschap. De Spoorcollectie is een nalatenschap van Willem Spoor, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht van 1896 tot 1911. Een deel van de collectie is te zien in Den Brommert.

Pluim en toespraken
Bestuurslid van het Historisch Genootschap Arie Verhoeven initieerde de restauratie van Den Brommert, evenals de nieuwbouw erachter en ontving daarom een pluim van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De bijbehorende toespraken werden in de Dorpskerk gehouden vanwege de coronamaatregelen en om toch voor de dertig genodigden verstaanbaar te zijn.

Geopend
Na de toespraken trokken de genodigden naar Den Brommert, waar de gasten op gepaste afstand toekeken hoe de burgemeester het lint doorknipte. Vanaf vandaag is Den Brommert open op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Je bent van harte welkom!

Foto Arie Verhoeven

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!