Geen schade voor IFC bij Klundert

30 januari 2023 • 07:59

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de eerste van drie krakers tegen de respectievelijke nummers vier, drie en twee in de stand leed IFC geen schade. Bij de nummer vier Klundert werd met 2-4 gewonnen. De voorsprong op de nummer twee Groote Lindt van 7 punten en 10 punten op nummer drie Internos blijft comfortabel.
Het team van de Zwijndrechtse trainer Ron Timmers begon in dezelfde opstelling als vorige week bij het begin van de 2e helft met Yoeri Rombouts in de spits.

Hoewel in de eerste minuut al een behoorlijk goede kans voor de thuisploeg was, die overgeschoten werd, begon IFC prima aan de wedstijd. Binnen acht minuten spelen was de stand een 0-2 voorsprong. Na een pass van Perry van Eijken, een voorzet van Nick de Veij en na een inzet van Rombouts gaf Michael Slingerland de bal de beslissende richting. Uit een corner van aanvoerder Danny Slingerland knikte Tim Willemstijn het tweede doelpunt binnen. Op het halfuur pegelde Danny Slingerland de 0-3 tegen de touwen en leek de wedstrijd weer naar een ruime overwinning te gaan. Enkele minuten voor het rustsignaal was het Ketting van Klundert, dat na een goede aanval tegen scoorde.

Na de rust speelde de thuisploeg met nieuw elan met de hoop om eventueel een positief resultaat te behalen. Doordat de Ambachtse voorwaartsen net als in de eerste helft enkele grote kansen niet wisten te benutten, mede door goed keeperwerk, bleef er spanning in de wedstrijd.
Een kwartier voor het einde profiteerde Frijters van Klundert van een dekkingsfout en scoorde de aansluittreffer 2-3. Net nadat de thuisploeg met een dubbele centrale spits ging spelen om de gelijkmaker te forceren was het Achraf el Hajouti die de wedstrijd in het slot gooide door in tweede instantie de bal wel langs de doelman te mikken voor de 2-4 eindstand.

Volgende week zaterdag 4 februari 2023 speelt het ongeslagen IFC thuis om 15.00 uur tegen de nummer drie in de rangschikking Internos uit Etten-Leur.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen (46. Oussama el Hajouti), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (90. Siem Geluk, Michael Slingerland (73. Noah de Neijs) en Mitchel Ott (90. Younes Er-Rihani).