Drechtstreek verslaat IFC en bekert verder

24 oktober 2022 • 08:53

PAPENDRECHT / AMBACHT - In een aantrekkelijk bekerduel is Drechtstreek er in geslaagd om IFC te verslaan met 2-1. De Ambachters begonnen goed en in hoog tempo aan de wedstrijd en zagen Yoeri Rombouts al na 5 minuten de score op 0-1 brengen. Later bleek dat het enige doelpunt van de ploeg te zijn omdat Drechtstreek, met opnieuw enkele jeugdspelers in de ploeg, zich niet meer opzij liet zetten.

Aan het begin van het duel leek IFC via een aantal snelle aanvallen korte metten te willen maken met de blauwwitte tegenstander, maar na het fraaie doelpunt van Yoeri Rombouts kostte het de ploeg veel moeite om doeltreffend te zijn. Trainer Paul Koster had Ton Groffen en Mark Kunst rust gegeven en had er voor gekozen om te starten met drie jeugdspelers in de basis. Voorin stond Splinter Hop (16), op het middenveld Jordy van Walsem (18) en achterin Nigel de Deugd (18). Alle drie speelden ze een prima wedstrijd maar vooral Splinter Hop viel op door zijn doortastende aanvallende spel. Na zo’n twintig minuten kon IFC doelman Jeroen de Veij op het nippertje voorkomen dat Hop zijn eerste doelpunt maakte. Enkele minuten later was het de bij een corner mee naar voren  gekomen Patrick Kunst die in een mêlee van spelers de gelijkmakende 1-1 kon scoren. Een kwartier voor rust wist Ties van Aggelen over links zelfs de 2-1 binnen te schieten.

In de tweede helft leek IFC vast van plan om de achterstand in te halen maar daar slaagde men niet in. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Drechtstreek maar ondanks de grote druk op het doel van Joris Moesman wist de Drechtstreek defensie overeind te blijven. Er werd krachtdadig verdedigd en men slaagde er in om de grote hoeveelheid aanvallen af te slaan. Keeper Joris Moesman verrichtte een aantal  fantastische reddingen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Niet lang na de rust sloeg hij drie harde schoten van Mitchel Ott af.

De druk op het doel bleef aanhouden en Drechtstreek had geluk dat een hard schot van IFC aanvoerder Danny Slingerland net voor het doel langs ging. Kort voor het eind van de wedstrijd belandde een hard schot van Michael Ott nog op de lat. Tot de laatste minuut leek de gelijkmaker in de lucht te hangen maar die viel niet. Toen scheidsrechter Addy IJzerman na zes minuten verlenging af floot was de opluchting bij Drechtstreek dan ook groot. Er stond een eindstand op het bord waar eigenlijk niemand van te voren rekening mee had gehouden.

Na afloop kon worden geconstateerd dat de ploeg er weer zin in heeft na twee overwinningen op rij. Het lijkt er op dat het inbrengen van een aantal jonge spelers zijn vruchten begint af te werpen.

Volgende week speelt Drechtstreek thuis tegen Ameide. Aanvang 14.30 uur.