IFC Vrouwen knokken zich naar drie punten

08 oktober 2022 • 02:01

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie voorafgaand aan de wedstrijd IFC Vrouwen tegen ARC een blik op de ranglijst had geworpen zou de twee teams op respectievelijk een zesde en zevende plaats hebben gezien.: beide teams wonnen en verloren tot nu toe een wedstrijd. Winst in dit duel betekende aansluiting bij de (sub)top, verlies zou een gevoelige tik zijn voor het restant van de competitie. Bij IFC ziet trainer Frank van der Hoeven steeds meer meiden terugkomen van blessureleed. Vol goede moed werd om 15.00 uur afgetrapt.

De wedstrijd was pas twee minuten aan de gang toen IFC een tegenslag moest incasseren. Michelle Weeland, net terug van een langdurige blessure, moest het veld verlaten. Tocht rechtte IFC de rug. Na zeven minuten een knappe actie van spits Fenna Gibson. Zij verzilverde een assist van Danika Lagendijk op goede wijze. Wat volgde was een op en neer golvend spel, waarbij ARC een optisch overwicht had. Na een gemiste kans van IFC na een half uur spelen, was het in de rebound voor ARC wel raak. Een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied werd onberispelijk binnen geschoten. In het laatste deel van de eerste helft waren er wel enkele kansen voor de Ambachtse vrouwen, maar nog geen doelpunten. In de slotminuut van de eerste helft was het ARC dat als een duveltje uit een doosje de 1-2 maakte. Een gevoelige tik voor de Ambachtse brigade zo vlak voor rust.

In de rust heeft trainer Van der Hoeven de meiden opgepept en voorzien van de nodige instructies, want IFC kwam lekker fel de kleedkamer uit. Dit leidde tot een veldoverwicht en dit overwicht werd na ruim een uur spelen beloond. Het was Fay van Ginkel die aan de linkerkant heel knap naar binnen kneep (beetje voorgezegd door trainer Marco) en vervolgens de bal prima op de wegsprintende Fenna Gibson speelde. De IFC-spits schoof de bal keurig langs de ARC-goalie.

Wat volgde was een gevecht om de drie punten. IFC gaf extra gas, want ze voelden goed aan dat ARC er een beetje doorheen zat. En waar IFC in de slotminuut van de eerste helft het deksel op de neus kreeg, was het in de slotminuut van de wedstrijd ARC dat hetzelfde overkwam. Een IFC-aanval werd in eerste instantie nog prima afgeslagen door de keepster van ARC, maar de bal kwam voor de voeten van Britt Wijnmaalen. Zij twijfelde niet en schoot van zeker veertig meter de bal in het vijandelijke doel. De ontlading op en langs het veld was enorm. De vrouwen van IFC hebben zich leeg geknokt tot de laatste seconde en zijn beloond met drie punten. Vreugde bij IFC en zelfs enkele traantjes bij de gasten uit Alphen aan de Rijn.
Door deze overwinning nestelt IFC zich op een keurige vierde plek op slechts één puntje van de nummer twee