ASWH wint regionaal onderonsje met Excelsior Maassluis

28 februari 2022

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag heeft ASWH opnieuw goede zaken gedaan in de Jack’s League. De Ambachters wonnen op het eigen sportpark Schildman keurig met 2-1 van regiogenoot Excelsior Maassluis. Door die overwinning steeg de ploeg van trainer Rogier Veenstra een plekje op de ranglijst. Daardoor werd niet alleen verder afstand genomen van de hekkensluiter, maar ook ingelopen op de teams op de veilige plaatsen.

De eindstand werd al voor het rustsignaal bereikt. Rond het half uur opende ASWH de score. Op aangeven van Daniël Wissel kopte linksback Clarence Bijl de 1-0 tegen de touwen. Het antwoord van Excelsior Maassluis liet niet lang op zich wachten, nauwelijks vijf minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. In de extra tijd van de eerste helft mocht ASWH nog een hoekschop nemen. Sam van de Kreeke bracht de bal voor het doel, waar Daniël Wissel met het hoofd voor de 2-1 zorgde. Niet alleen een treffer op een psychologisch prettig moment, maar ook een nieuwe voorsprong voor de Ambachters.

Na rust liet ASWH bij enkele kansen na om de derde goal te maken. Daarom bleef het spannend, omdat Excelsior Maassluis de jacht op de gelijkmaker nog niet had opgegeven. De ‘Tricolores’ raakten zelfs nog een keer de paal. ASWH hield echter stand en was zelf via Peter Verhoeve nog dicht in de buurt van een derde doelpunt. Zijn vrije trap vanaf eigen helft stuitte via de onderkant van de lat weer uit het doel, al beweerden diverse ASWH-supporters dat de bal bij het neerkomen achter de lijn was geweest.

De scheidsrechter vond van niet, maar floot even later na negen minuten blessuretijd toch af. Daardoor pakte ASWH drie belangrijke punten. De ingrediënten om tot de winst te komen waren strijdlust, energie, inzet en teamgeest. Als dat zo blijft, gaat dat vast tot meer punten leiden. Misschien komende zaterdag al, als de Ambachters op het Kasteel een uitwedstrijd spelen tegen de beloften van Sparta Rotterdam.

Bron foto: Philip Schmidt. Op de foto houdt ASWH'er Jesper van den Bosch zijn tegenstander van zich af.

Zie ook: Voetbal in de Regio.