Open middag op CBS de Wijngaard

27 januari 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 26 januari jl. heeft CBS de Wijngaard, één van de grotere basisscholen in de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht, traditiegetrouw haar open middag gehad. Het doel van de middag was aan geïnteresseerde, toekomstige ouders en andere belangstellenden een beeld van de school te schetsen door de ogen van ouders die al hebben gekozen voor de school. 

De geïnteresseerde ouders werden, na een kopje koffie gedronken te hebben, rondgeleid door alle klassen in het schoolgebouw, door ouders van de huidige leerlingen. Zo konden alle vragen gesteld worden, het team gewoon les blijven geven en derhalve de normale schoolpraktijk doorgaan. Soms kon er zelfs een deel van een les meegedaan worden! Op deze wijze konden de ouders niet alleen horen, maar tevens zien hoe de kernwaarden van de school in de praktijk worden gebracht.

Deze kernwaarden betreffen:

- Pedagogisch didactisch klimaat, wat zich uit in duidelijke schoolregels, eenduidige werkwijze mbt zelfstandig werken mbv het planbord en een goed pestprotocol.
- Positieve benadering van leerlingen, onder meer door ster van de week.
- Protestants Christelijke identiteit.
- Goede communicatie met ouders via wekelijks Persbericht, website (www.cbsdewijngaard.nl) en schoolgids.

Hoewel de Wijngaard inmiddels al bijna 300 leerlingen telt en de aanwas nog wel door zal zetten was het een zeer gezellige middag waarin veel toekomstige ouders zich hebben kunnen (laten) informeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.