Mantelzorgsalon: Zorg voor elkaar.

30 januari 2009
Mantelzorgsalon: Zorg voor elkaar.

HENDRIK IDO AMBACHT - In een van de zalen van verpleegtehuis De Blije Borgh was 28 Januari de mantelzorgsalon.

Het onderwerp was de wijziging van de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) en de rol van vrijwilligers. Om het chronische geldtekort op te heffen, is de AWBZ ook dit jaar verder gesnoeid. Zo worden de kosten niet langer vergoed voor de lichamelijke verzorging van psychische patienten, Dit werd tijdens deze bijeenkomst uitgelegd, en toegelicht aan de hand van een toneelstukje. Als laatste programmapunt was de gelegenheid tot het stellen van vragen. Geprobeerd werd om deze te beantwoorden. Nadat de antwoorden geklonken hadden, was de bijeenkomst afgelopen.

Foto's: Jan-Willem Schneider 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.