Harmonieuze interkerkelijke waterconferentie in Open Hofkerk

10 februari 2009
Harmonieuze interkerkelijke waterconferentie in Open Hofkerk

HENDRIK IDO AMBACHT - Ruim 200 belangstellenden uit diverse kerkgenootschappen uit Hendrik-Ido-Ambacht bezochten de waterconferentie in de kerk De Open Hof op 7 februari j.l. Geboeid werd er geluisterd naar ds. P. van Veldhuizen die een lezing gaf over 'de vrouw bij de put' (Joh. 4).

Na een gezamenlijke broodmaaltijd, aangeboden door de plaatselijke middenstand, zijn er in twee rondes workshops gegeven. Van meditatief bewegen tot bijbelstudies over 'bitter water', psalmen, en de Heilige Geest,  van poëzie en zingen tot werken met inkt, van alles was mogelijk.

Het met elkaar in gesprek gaan over het bijbelse thema water heeft vele aanwezigen dichter bij elkaar gebracht. Burgemeester Jonker verwoordde in zijn openingstoespraak dat Hendrik-Ido-Ambacht gelegen op een eiland ook uit het eigen verleden de situatie kent dat mensen aan de andere kant van het water vaak als vreemden werden beschouwd. Een brug slaan naar elkaar toe ook als kerk helpt elkaar te begrijpen en te verstaan. Deze bijeenkomst heeft daar zeker toe bij gedragen. Ook in bloemkunst werd visueel gemaakt hoe verbindingen kunnen worden gelegd.

De organiste speelde als afsluiting prachtige liederen die betrekking hebben op water. De harmonie die voelbaar was op deze geslaagde conferentie was de kroon op de inspanningen van allen die deze dag hebben georganiseerd.

Een fotoverslag van de dag is te vinden op de website www.gemeentezijn.nl

Foto: Deelnemers aan de Waterconferentie nemen plaats in de kerkzaal van De Open Hof.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.