IFC verliest nipt van VV Alblasserdam

26 februari 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op een prima bespeelbaar veld op sportpark Souburgh heeft IFC op woensdag 25 februari 2009 een onnodige nederlaag geleden tegen de hoogvlieger in de 2e klasse zaterdag Alblasserdam. De succestrainer Cees Spaan heeft de voormalige voetbalreus weer aardig uit het dal getrokken en klopt ernstig op de deur van de 1e klasse.

IFC begon zeer sterk en speelde gedurende 30 minuten voortreffelijk voetbal.
De 1-0 uit een vrije trap van Danny Slingerland was slechts een magere afspiegeling van het overwicht en de vele kansen.
Door verslapping in de verdedigende organisatie werd het voor rust toch volledig onnodig 2-1 voor de thuisclub, waarbij de poldergoals wel van een schitterend niveau waren.
Met name ex-IFC-ers John van Krimpen en Erik Abels toonden maar weer eens aan hele goede voetballers te zijn.
De 2e helft was van veel minder niveau en de toeschouwers voelden de dalende temperatuur daardoor extra goed. Uit de vele kansen voor met name IFC werd op wonderbaarlijke wijze niet meer gescoord, waardoor de ruststand ook de eindstand was.

Positief was het voortreffelijke debuut van B1-speler Tim de Veij, die op zijn 17e verjaardag liet zien een speler voor de nabije toekomst te kunnen zijn.

Aanstaande zondag speelt IFC een oefenwedstrijd tegen MOC om 14.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.