IFC wint nipt van Steenbergen

06 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -  IFC dat op zondag 29 maart tegen de “hekkensluiter“ uit de tweede klasse E uit Steenbergen moest aantreden, leek op papier een eenvoudige klus te hebben. De eerste vijfenveertig minuten waren duidelijk voor de Ambachters (80% tegen 20% balbezit voor IFC).

Doordat de Brabanders veel lengte en gewicht in de verdediging gooiden, leek scoren voor IFC weer het wekelijkse probleem te worden. IFC dat veel kansen creëerde kwam door het lengteverschil niet verder dan het 16 meter gebied en moest toezien dat alle voorzetten door de lucht op niets strandden.In de 37ste minuut negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent uit Steenbergen (en terecht, want het was beslist geen buitenspel) en Marcel Dijkstra bracht de elf van coach Tempelaar op een verdiende 1 – 0 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft wist Steenbergen gelijk na het eerste fluitsignaal de bal in Ambachts strafschopgebied te brengen. De scheidsrechter beoordeelde dat een aanvaller uit Brabant door een Ambachtse verdediger tegen het gras werd gewerkt en legde de bal op de stip, 1 – 1. IFC, dat gezien de eerste helft veel beter dan de tegenstander was, leek na vijf minuten in de tweede helft al het vertrouwen weer kwijt te zijn.

Doordat er veel te slap verdedigd werd en vanuit achteren niet gecoacht werd, kwamen de gasten zelfs op een 1 – 2 voorsprong. Door deze achterstand leek het of IFC een mentale injectie had gekregen en de elf van coach Tempelaar begonnen net als in de eerste helft goed te voetballen. IFC stroopte de mouwen op, begon weer vol vertrouwen te voetballen en in de 60e minuut bracht Alex de Jong de bal met een mooie voorzet voor de goal, Rory v/d Weide bracht IFC langs de gasten, 2 -2. Na deze gelijkmaker leek het of IFC weer twee punten zou verliezen en de aansluiting met de top zou kwijtraken. IFC kreeg in de laatste minuten van de officiële tijd nog veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ook nu leek het of de Ambachters het scoren verleerd waren.De scheidsrechter, die goed floot, liet terecht ver over de normale speeltijd doorvoetballen.

Door een fraaie goal in de 97e minuut wist Marcel Dijkstra de drie punten toch nog in Ambacht te houden.Resultaat een dik verdiende 3 – 2 overwinning voor IFC en een plek bij de top door puntenverlies van de concurrenten. Verder deelde de scheidsrechter nog vijf gele kaarten uit en corrigeerde hij zijn assistent grensrechter uit Steenbergen, omdat hij zijn ploeg wilde bevoordelen, door een bal met de voet tegen te houden. Helaas voor hem bleef dat niet onopgemerkt bij de scheidsrechter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.