ASWH deelt na spannende strijd de punten met Quick Boys

14 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde op zaterdag 11 april 2009 op eigen veld de belangrijke wedstrijd tegen Quick Boys. Op een warm sportpark Schildman sloten beide teams uiteindelijk af met een gelijkspel. Na een spannende strijd, waarin beide teams tot het einde vol gas gaven, was dit een terechte uitslag.
Wel was het jammer voor ASWH dat men een snelle 2-0 voorsprong niet vast wist te houden. Hierdoor blijft de kloof met de concurrent in de strijd om een KNVB-beker ticket gehandhaafd, waar ASWH deze bij winst had kunnen vergroten.
 
Trainer Willem Leushuis had na de 4-0 overwinning op DOTO van vorige week weinig aanleiding gezien om zijn elftal te veranderen. Er waren twee wijzigingen. Doelman Jacob van den Belt maakte zijn rentree, nadat hij vorige week ontbrak wegens ziekte en goed werd vervangen door de nu weer op de bank startende Lee Quincy Cheuk-A-Lam. Verder diende Brian Leons plaats te maken voor de weer fitte Stefan van Dam. Ferry van Lare, terug van een schorsing, begon als reserve.
 
De wedstrijd begon door een blessure bij de grensrechter wat later. Toen zijn vervanger was gearriveerd was het tien over half drie en kon er afgetrapt worden. ASWH startte sterk tegen de Katwijkers. De ploeg nam al vroeg de leiding. De opgekomen Ivar Eltenberg werd aangespeeld in het strafschopgebied van Quick Boys, draaide terug en gaf een voorzet met zijn "verkeerde" rechterbeen. Deze werd bij de tweede paal door Arjan Human knap teruggelegd op de geheel vrijstaande Youri Petrov, die koppend de 1-0 tegen de touwen werkte. Daarna was het woord aan de bezoekers, die een rijtje kansen creëerden. Zo had Benjamin Martha op aangeven van Maarten Bak al snel na de openingstreffer weer voor een gelijke stand kunnen zorgen, maar zijn schot werd door Jacob van den Belt goed gekeerd. Even later kapte en draaide Martha wat in het Ambachtse strafschopgebied, waarna het schot van de volgend jaar voor RVVH spelende Rotterdammer in het zijnet eindigde. Tussendoor had Mark van der Plas na een hoekschop nog over het doel gekopt.
 
ASWH toonde zich vervolgens uiterst efficiënt. Arjan Human opende vanaf de linkerkant, waarna de bal bij Youri Petrov kwam. Die speelde direct de opstomende Damiën Vereecken aan. De rechtsback van ASWH behield het overzicht en gaf een goede pass op de vrijstaande Joshua Brard. De Ambachter bedacht zich geen moment en schoot de bal in de verre hoek achter doelman Peter Kromhout. Twee kansen, twee goals en binnen twintig minuten een prima voorsprong. ASWH kreeg vervolgens nog een goede mogelijkheid op meer, maar een schot van Arjan Human eindigde op de voeten van Kromhout. Een tegenvaller was het uitvallen van doelman Jacob van den Belt. Na een stevige botsing met Chima Onyeike kon de doelman van ASWH niet meer. Lee Quincy Cheuk-A-Lam meldde zich vervolgens in het doel.
 
Hij zag hoe Youri Petrov de kans op 3-0 liet liggen. Sander Molenaar had een bal van achteruit met het hoofd verlengd en Petrov verscheen oog in oog met Kromhout. Hij had net iets teveel tijd nodig, waardoor de keeper de bal kon stoppen. Kort daarna kwam ASWH goed weg, toen Chima Onyeike na doorkoppen van Van Beelen alleen voor Cheuk-A-Lam opdook en de bal langs de doelman schoot, maar de inzet van de spits ging naast. Rond het half uur had Sander Molenaar na een goede corner van Petrov een prima kopkans, maar de Katwijker in Ambachtse dienst zocht de goal te hoog. Nog voor rust kon Quick Boys de aansluitingstreffer produceren. Een voorzet van de linkerkant leek door Cheuk-A-Lam en de defensie weggewerkt te worden, maar de opspringende bal kon door Maarten Bak met een boogje in de goal worden gekopt. Voordat de eerste helft over was, diende ASWH nogmaals te wisselen. Danny Versluis was bij een botsing met wederom Onyeike geblesseerd geraakt en werd vervangen door Ferry van Lare. Scheidsrechter De Haan floot vervolgens voor rust, nadat hij Damiën Vereecken nog een gele kaart had gegeven.
 
Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van Quick Boys. Cheuk-A-Lam pakte een inzet van afstand van Derek van der Plas in twee keer. ASWH bleef echter ook zoeken naar een nieuw doelpunt en kwam daar, na een goede aanval via Joshua Brard en Youri Petrov, voor het eerst in de buurt. Voor Sander Molenaar echter kon inschieten, dook Peter Kromhout al op de bal. Namens de bezoekers ontvingen Chima Onyeike en Hendrik van Beelen na een tweetal stevige charges de gele kaart. Het was tekenend voor de inzet aan beide kanten. Vaak werd, door het slecht bespeelbare veld, de lange bal gehanteerd en werd er flink gestreden om doorgekopte ballen op te pikken.
 
Lee Quincy Cheuk-A-Lam mocht zijn kwaliteiten nog eens tonen met een heerlijke redding met één hand op een poeier van Derek van der Plas. Arjan Human stichtte namens ASWH gevaar in het Katwijkse strafschopgebied, maar zag zijn doelpoging van de zijkant door een verdediger over de achterlijn gewerkt worden. Een kwartier voor tijd viel de 2-2 alsnog. Een vrije trap van eigen helft werd door Onyeike doorgekopt. Hendrik van Beelen kon vrij voor Cheuk-A-Lam opduiken en werkte de bal achter de ASWH-doelman. Bij ASWH kwam na die goal Brian Leons in de ploeg voor Youri Petrov.
 
In het laatste kwartier zochten beide teams nog een derde treffer. Benjamin Martha probeerde het met een wippertje vanaf de rand van de zestien over Cheuk-A-Lam, maar zijn poging eindigde naast de goal. De ingevallen ASWH-keeper redde even later ook nog knap met de voet nadat de doorgelopen Derek van der Plas rechts in het strafschopgebied aan de bal kwam en uithaalde. Ook ASWH rook nog aan de winst. Eerst redde doelman Kromhout zijn ploeg, door een poging van Sander Molenaar op aangeven van Ivar Eltenberg uit de goal te tikken. Joshua Brard kopte in de laatste minuut nog eens over, na een vrije trap van Stefan van Dam.
 
Zo eindigde de wedstrijd in 2-2 en hadden de toeschouwers een spannende strijd gezien tussen twee ploegen die alles gaven. ASWH zag na de puntendeling wel Ter Leede passeren op de ranglijst, maar de kloof met Quick Boys bleef drie punten. De Ambachters beginnen nu aan de laatste vier duels, alle vier tegen teams uit het rechterrijtje. Die ploegen zijn echter ook nog volop op jacht naar punten. Volgende week is ARC de eerste opponent in deze reeks. Zij zullen ASWH op eigen veld ontvangen.
 
ASWH - Quick Boys 2-2 (2-1)
6. 1-0 Youri Petrov 16. 2-0 Joshua Brard 33. 2-1 Maarten Bak 76. 2-2 Hendrik van Beelen
Scheidsrechter: De Haan
 
ASWH: Jacob van den Belt (25. Lee Quincy Cheuk-A-Lam); Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Danny Versluis (40. Ferry van Lare), Ivar Eltenberg; Stefan van Dam, Joshua Brard, Jeroen Rijsdijk, Arjan Human; Sander Molenaar en Youri Petrov (76. Brian Leons)
 
Quick Boys: Peter Kromhout; Rivallino Sleur, Mark van der Plas, Robert-Jan Ravensbergen, Marciano Kastoredjo; Derek van der Plas, Hendrik van Beelen, Sander van der Horst (72. Erik Homan); Benjamin Martha, Chima Onyeike (78. Peter Timmermans) en Maarten Bak

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.