IFC wint van Dubbeldam

04 mei 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC tegen streekgenoot Dubbeldam uit Dordrecht was de laatste competitiewedstrijd in de 2e klas E, althans voor Dubbeldam. De reden is dat de elf van interim trainer Ab van Oorschot nog een slijtageslag voor de boeg hebben door het behalen van de nacompetitie. De wedstrijd voor IFC begon al ruim voor 14.30 uur omdat de geruchtenstroom over Vlissingen al vroeg op gang kwam.

Het gerucht volgens onofficiële bronnen was dat Vlissingen niet verder zou deelnemen aan de competitie en dat wanneer IFC als tweede zou eindigen, zij een fel begeerde plek in de eerste klas zou krijgen. Door deze geruchtenstroom leek het of IFC extra gemotiveerd aan deze wedstrijd begon waardoor Dubbeldam bijna niet aan de bal kwam in de eerste helft.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het IFC dat de aanval zocht en de achterhoede van de zwart/witten uit Dordrecht vaak in de problemen bracht. IFC speelde als vanouds mooi voetbal, er werd hard gewerkt en het team creëerde vele kansen, helaas weer zonder resultaat. Naarmate de eerste helft vorderde werden de individuele acties van Remco de Jong en Ufuk Akkanoglu steeds mooier. Samen zorgden zij er voor dat de achterhoede van Dubbeldam vele overtredingen nodig had om IFC het scoren te beletten.

In de 24e minuut wist Remco de Jong d.m.v. een fraaie traptechniek de keeper uit  Dordrecht te passeren en IFC de verdiende 1 - 0 voorsprong te bezorgen, dik en dik verdiend. In de 36e minuut, een vrije trap van Reinder van de Velde, de keeper van Dubbeldam heeft het nakijken maar jammer genoeg belandt de bal tegen de onderkant van de lat. Vier minuten later bezorgt Reinder van de Velde IFC toch nog de 2 - 0 voorsprong door bij een schitterende vrije trap de keeper uit Dordrecht wederom het nakijken te geven, dit was ook de ruststand.

De tweede helft was voor IFC een formaliteit, gewoon uitspelen, de schade aan de lichaamsdelen beperken en geen kaarten oplopen.

Het hoogtepunt van deze 45 minuten was voor mij de gemiste kans van Rory van der Weide. Hij kreeg de bal en ging alleen op de keeper uit Dordrecht af.

Helaas voor hem speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor controle en 3 – 0 scoren niet meer mogelijk was, ik gun hem zo graag een goal. Verder dan deze 2 – 0 kwam IFC niet. Een mooie 2e overwinning voor Ab van Oorschot sinds zijn aantreden en weer volop hoop voor de komende nacompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.