Korps Dordrecht wint brandweerwedstrijd in H.I. Ambacht

20 maart 2010

HENDRIK IDO AMBACHT -  Diverse brandweerkorpsen uit de regio Zuid-Holland Zuid speelde zaterdag 20 maart wedstrijden in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het scenario: In een gymzaal van een school aan de Gerard Alewijnsstraat heeft een voetbalwedstrijd plaatsgevonden. De verliezende ploeg kon niet tegen hun nederlaag, waarop vervolgens in de kleedkamer van de winnende ploeg een sporttas in brand werd gestoken. Hierop werd de wedstrijdploeg gealarmeerd voor brand in een school aan de Gerard Alewijnsstraat te Hendrik-Ido-Ambacht. De voetballers vluchtten naar buiten waar ze verder met elkaar op de vuist gingen.

De ter plaatse gekomen wedstrijdploeg zag voor de ingang de jongelui met elkaar vechten. De manschappen probeerden de jongens uit elkaar te halen, maar liepen hierdoor de kans zelf rake klappen te krijgen. De politie moest er aan de pas komen om de jongens in bedwang te houden, zodat de brandweer ongestoord het vuur kon bestrijden. Binnen bleek er daadwerkelijk brand in de kleedkamer van de gymzaal te zijn. Ook bleken er nog twee voetbalspelers binnen te zitten; zij werden door de brandweer naar buiten gebracht waarna ze overgedragen werden aan ambulance personeel die hen heeft behandeld.

De wedstrijdleiding kan terug kijken op een geslaagde wedstrijddag.

De eerste prijs ging naar ploeg Dordrecht, gevolgd door gemeenten Liesveld post Groot Ammers op de 2e plaats en Hardinxveld op de 3e plaats.

 Foto's: Jan-Willem Schneider

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.