ASWH ruim langs buurman IFC

13 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Op donderdag 12 augustus speelde ASWH opnieuw een oefenwedstrijd. Na de 0-0 tegen Hoek van dinsdag werd nu een uitwedstrijd gespeeld. De mannen van trainer Willem Leushuis hoefden niet ver te reizen, want buurman IFC fungeerde als gastheer. De buren, sinds dit seizoen ook actief in de Hoofdklasse, bleken uiteindelijk een maatje te klein voor ASWH, al speelden zij ruim een helft met tien man. ASWH won royaal: 2-6.

In vergelijking met het duel tegen Hoek was de formatie nogal gewijzigd. Alleen doelman Jordy van de Corput, rechtsback Elvis Versluis en spits Geert Bakker begonnen weer vanaf de aftrap. Erik Wisse, Bas van Stokkom en Stefan Lezer completeerden de achterhoede, op het middenveld speelden aanvoerder Jan Willem Schep, Paul Scheurwater, Carlo Exposito Diaz en Jordi Boogers, terwijl Bryan Brard in de spits was gekoppeld aan Geert Bakker. Om uiteenlopende redenen waren Henk Roeland, Ramon Ouwehand en Mitchell van Esveld afwezig, Dolf Kerklaan trainde in het kader van zijn revalidatie met ASWH 2 en Joshua Brard was vanwege een blessure slechts in burger aanwezig. Leon van Dalen, Ricardo Danning en Gio Klaverweide deden slechts de warming-up mee en kregen rust. IFC-trainer Jasper de Muijnck had basisplaatsen ingeruimd voor de ex-ASWH'ers Rory van der Weijden, Danny Slingerland en Brian Berends.

ASWH greep vanaf de start het initiatief, maar een ongelukkig moment betekende na iets meer dan tien minuten een achterstand. De snelle Nico Ramos was na een uitbraak weg op rechts en zette voor, waar Bas van Stokkom de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman werkte. Kort na de 1-0 had Geert Bakker na een goede bal van Bryan Brard de gelijkmaker al op de schoen, maar hij mikte net naast.

ASWH had daarna moeite om door de defensie van IFC te komen. Dit kwam mede doordat het combinatiespel te slordig was. Paul Scheurwater kopte na een goede hoekschop van Geert Bakker een keer net naast en ook Carlo Exposito Diaz stichtte gevaar met een schot. Te vaak echter liepen de ASWH-aanvallers buitenspel of was de eindpass onvoldoende. Op slag van rust mocht Geert Bakker na een pass van Paul Scheurwater wel door van de grensrechter. Bakker verscheen alleen voor de uitgekomen Karsten van de Velde en tikte de bal langs hem heen. Van de Velde maakte hands en scheidsrechter Bax was onverbiddelijk: rood. Hoewel beide trainers liever zagen dat het bij een verplichte wissel bleef, diende IFC toch met tien man door te gaan. Marlon Huijser, ook al een ex-ASWH'er, kwam in de goal en mocht direct vissen. Geert Bakker joeg de toegekende vrije trap namelijk tegen de touwen, al werd de bal onderweg van richting veranderd. Er kon dus met 1-1 gerust worden.

Na rust verschenen doelman Reinoud Sinke, Damiën Vereecken, Sharog Susani, Josiemar van de Werp en Coen van der Waal als invaller aan de aftrap. ASWH schakelde een tandje hoger en had al rap succes. Damiën Vereecken zag Geert Bakker vertrekken, gaf een fraaie lange pass en Bakker rondde prima af. Lang kon ASWH echter niet van de voorsprong genieten. De defensie was iets te lankmoedig bij een aanval van IFC over rechts. De voorzet mocht te makkelijk komen, in het kopduel was ASWH niet meedogenloos en de vrijstaande El Houcine Hammach kopte de 2-2 in de hoek.

ASWH stelde vervolgens echter orde op zaken. Na een snelle vrije trap van Geert Bakker passeerde captain Jan Willem Schep de doelman en schoot de bal in de lege goal: 2-3. Een schot van Ebu Öztürk, inmiddels ook ingevallen, werd nog goed gekeerd door Huijser en een fraaie treffer van Elvis Versluis, na een combinatie met Jan Willem Schep, werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Even later stuurde Versluis aan de linkerkant Ebu Öztürk weg, die een voorzet op maat gaf en Geert Bakker kon weer een goal vieren: 2-4.

In de slotfase doelpuntte Bakker nog eens, toen Elvis Versluis hem met een snel genomen vrije trap wegstuurde. Het halve dozijn werd volgemaakt door Sharog Susani. Hij ontfutselde een verdediger van IFC de bal, nam die mee, omspeelde de doelman en scoorde. Zo werd het dus 2-6 tegen buurman IFC, waar met Vincent de Klerk en Michael Slingerland nog twee oud-ASWH'ers invielen in de slotfase. Een ruime en relatief eenvoudige zege. Zaterdag wacht de laatste test voor ASWH. UNA is dan te gast op sportpark Schildman. De wedstrijd begint reeds om 14.00.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.