IFC verliest met 9-0 van SC Feyenoord

15 november 2010
IFC verliest met 9-0 van SC Feyenoord

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC speelt voor Sinterklaas in Rotterdam 

Op zaterdag 13 november 2010 speelde IFC een uitwedstrijd tegen SC Feyenoord te Rotterdam.

Gelezen op de website van IFC:

"Kijk, ik vond de 10-0 tegen PSV ook best zielig voor Feyenoord, maar om de eerstvolgende wedstrijd tegen SC Feyenoord, nota bene op de dag dat Sinterklaas weer in het land aankwam, nou aan te grijpen voor een therapeutische weggeefsessie gaat me wat ver.

De wedstrijd duurde alles bij elkaar eigenlijk maar anderhalve minuut. Toen maakte Karsten een inschattingsfout die hij ongelukkig compenseerde met een forse overtreding op de doorgebroken Feyenoordspits. Karsten rood, bal op de stip, tweede keeper Marlon Huijser kansloos.

Er zijn wel eens teams die na een dergelijke vroege tegenslag de ruggen rechten, allemaal een stapje extra doen, en via een prima teamprestatie nog een alleszins redelijk resultaat weten te behalen. Zoniet het IFC van Jasper de Muijnck. Vanaf de 1-0 vielen de tegendoelpunten met een onthutsende regelmaat. Ruststand 4-0, eindstand 9-0. Ja, u leest het goed.

Het is onmogelijk om één enkele oorzaak voor dit drama aan te wijzen. De inzet was ver onder de maat, het aantal persoonlijke fouten om te huilen, de tactiek klopte van geen kant en het teamverband was ver te zoeken.

Het is verleidelijk om te zeggen dat we dit maar snel moeten vergeten, maar ik denk eigenlijk dat het beter is om er lang en diep over na te denken en er voor te zorgen dat dit NOOIT meer gebeurt."

Ruud

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.