Drechtraad vormt klankbordgroep over jeugdzorg

11 januari 2012
DRECHTSTEDEN - De Drechtraad gaat zich actief met de jeugdzorg en de begeleiding van de AWBZ naar de gemeenten bezighouden. Er komt een klankbordgroep waarin leden van de Drechtraad zitten.
Een motie van de regiofractie van GroenLinks is gisterenavond tijdens de behandeling van de Algemene Beschouwingen 2012 door de Drechtraad aangenomen. De raad vergaderde in het oude stadhuis in Dordrecht.
Het doel van de klankbordgroep is het aanleveren van informatie aan de leden van de Drechtraad ten behoeve van de discussie, kaderstelling en besluitvorming met betrekking tot de jeugdzorg en de begeleiding uit de AWBZ naar de gemeenten. Tegenstanders van deze motie vrezen voor meer “bestuurlijke drukte”. Er is namelijk door de Drechtraad onlangs ook een klankbordgroep Wet Werken naar Vermogen gevormd.
 

Een motie van SGP/CU werd met een kleine meerderheid verworpen. Deze motie vraagt om een structurele impuls voor het bestrijden van de werkloosheid. Het Drechtstedenbestuur wordt opgeroepen om jaarlijks een ArbeidsMarkt te organiseren, waarbij werkgevers en scholen worden uitgenodigd en scholieren of werkzoekenden zich kunnen oriënteren op een loopbaan. Portefeuillehouder Bert van de Burg (CDA) zag deze motie als ondersteuning van zijn beleid. Behalve SGP/CU stemden de lokale partijen, D66 en GroenLinks voor deze motie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.