Brandweer oefent op de Veersedijk

19 juni 2012
Brandweer oefent op de Veersedijk

HENDRIK IDO AMBACHT - Op maandagavond 18 juni organiseerde de brandweer Zwijndrechtse Waard een grote hulpverleningsoefening. Ieder jaar oefent de brandweer de inzet bij een groot verkeersongeval op de openbare weg. Hierbij probeert de brandweer een zo realistisch mogelijk scenario op te zetten in het gebied waarin zij werken. 

Het scenario was dit keer een ramkraak waarbij een auto op hoge snelheid wegrijdt en die daarna nog een ernstig ongeluk veroorzaakt.

Dit jaar was de oefening gepland op de Veersedijk in Hendrik-Ido-Ambacht en trok ook veel publieke belangstelling. Om de oefening veilig op te bouwen en uit te voeren, was de Veersedijk, tussen de Antoniuslaan en de Nijverheidsweg van 18:30 uur tot 22:00 uur afgesloten voor al het verkeer. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.