ASWH komt niet verder dan remise bij Zwaluwen

10 september 2012
ASWH komt niet verder dan remise bij Zwaluwen

HENDRIK IDO AMBACHT - Zwaluwen was de afgelopen twee seizoenen altijd een lastige tegenstander voor ASWH. Ook in deze voetbaljaargang zal ASWH niet de maximale score behalen tegen de Vlaardingers, want zaterdag eindigde de wedstrijd op sportpark Zwaluwen met dezelfde stand als waarmee werd afgetrapt.

Het doelpuntloze gelijkspel betekende het eerste puntverlies voor ASWH in de nog jonge competitie. Op basis van de eerste helft verspeelde ASWH onnodig punten, want toen kreeg de ploeg kansen genoeg om de score te openen. Met de slotfase van de tweede helft in het achterhoofd, toen Zwaluwen behoorlijk wat kansen kreeg, is een gelijkspel echter te billijken.

ASWH startte goed in Vlaardingen. Al vlot kreeg Alexander van Dommelen op aangeven van Josiemar van de Werp, die was uitgeweken naar de linkerflank, een kopkans. De nummer tien van ASWH kopte echter over. Even later speelde de jongste Van Dommelen zichzelf knap vrij in het strafschopgebied. Zijn schot passeerde vervolgens doelman Nick Sanders, maar eindigde helaas op de kruising.

Vervolgens leek driemaal scheepsrecht te worden toen Alexander van Dommelen alleen richting de doelman mocht lopen. Terwijl hij wilde gaan aanleggen, werd hij van achteren neergelegd door Edwin van Bueren. Vermoedelijk had niemand verbaasd gekeken als scheidsrechter Geuze hier een strafschop voor zou hebben gegeven, maar opvallend genoeg wuifde de leidsman alles weg. Er was toen nog maar een kwartier gespeeld, dus het leek een kwestie van tijd voor ASWH zou gaan scoren. Dit gebeurde echter niet in de eerste helft.
 
Na rus was ASWH aanvankelijk heer en meester. De ploeg drukte Zwaluwen naar achteren en zocht naar een doelpunt. Echt grote kansen kwamen er echter niet en gaandeweg begon Zwaluwen zich ook meer te roeren in offensief opzicht. ASWH kwam zelfs erg goed weg toen Celcius Grant aan de linkerflank was ontsnapt en hard op doel schoot, maar via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug in het veld.

Kort daarna nog een mooie aanval van ASWH over rechts, maar de lage voorzet van Mitchell van Esveld kon niet worden verlengd. Edwin van Bueren zat er goed tussen, al leek het er op dat hij hierbij een hand gebruikte. De scheidsrechter zag het niet, waar hij overigens ook twee keer niet reageerde op een schreeuw van Zwaluwen om een handsbal door een ASWH-speler. Op aangeven van invaller Robbert Stout kreeg Alexander van Dommelen vervolgens nog een kopkans, maar hij mikte voorlangs.

In de slotfase kwam ook Ebu Öztürk in de ploeg. ASWH nam steeds meer risico om een doelpunt te forceren, maar kwam er feitelijk niet meer in de buurt. Wat dat betreft was Zwaluwen in de omschakeling veel gevaarlijker. Diverse keren kroop ASWH door het oog van de naald bij snelle uitbraken van de thuisploeg. Jordy van de Corput keerde tot twee keer toe een inzet van Dimitri Gomes Almeida en pakte ook nog een schot van Adair Lopes da Silva. Bovendien zocht Marlon Oranje het doel nog een keer te hoog.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.