Slaapfeest op de J.F. Kennedyschool

20 oktober 2012 door Ad van Herk
Slaapfeest op de J.F. Kennedyschool

HENDRIK IDO AMBACHT - De meeste kinderen zullen niet staan te springen om in de avonduren ook naar school te moeten. De kinderen van groep 3, 4 en 5 van de J.F. Kennedyschool, locatie Volgerlanden, hadden afgelopen donderdag echter een superleuk Slaapfeest op school.

Overdag gingen de kinderen gewoon naar school. Aan het eind van de middag hebben ze de klas leeggehaald om alvast hun kamp op te bouwen en gingen ze naar huis. Om 17.15 uur gingen de deuren van de school weer open en mochten de kinderen naar binnen, nog een laatste kus aan hun ouders geven en daarna kon het feest gaan beginnen! Allereerst zijn ze met zijn allen gezellig gaan eten.  ’s Middags hadden ze namelijk al “gekookt” voor het avondeten, lekkere gevulde tortilla’s, bladerdeegworstjes en een fruitsalade.

Daarnaast hadden ze zelf ook nog eten voor elkaar meegenomen van huis. Vervolgens hebben ze allemaal leuke spelletjes gedaan. Zo hebben ze gesjoeld, het zaklampenspel gedaan en heerlijk marshmallows gebakken boven het kampvuur op het schoolplein. De meisjes hebben lekker zitten tutten en hun nagels gelakt en de jongens waren lekker aan het ravotten met een kussengevecht. Daarna was er een open podium in de hal waar alle groepen een ingestudeerd toneelstukje of dansje aan elkaar lieten zien.  Tot slot hebben ze gezellig naar een film zitten kijken, veel kinderen waren toen al erg moe. Na de film was het dan ook hoog tijd om tanden te poetsen en lekker in de slaapzak te kruipen.

De volgende morgen om 7.00 uur zaten ze alweer gezamenlijk aan het ontbijt, om daarna zich weer aan te kleden voordat de school weer openging. Om 8.30 uur werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders en kon de Herfstvakantie beginnen. Het zeer geslaagde slaapfeest werd mede mogelijk gemaakt door A&P Zwijndrecht, Ben van der Waal Zuidvruchten en Bas van der Heijden Sophiapromenade. 
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.