Drinkwater preventief blijven koken

25 oktober 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen maandag kreeg heel Hendrik-Ido-Ambacht van drinkwaterbedrijf Oasen het advies om drinkwater eerst te koken alvorens het voor consumptie te gebruiken. Na een lekkage in Ridderkerk was er namelijk grondwater in de leidingen gekomen, waardoor het water niet erg zuiver meer was.

Inmiddels hoeven inwoners van het zuidelijke deel van Hendrik-Ido-Ambacht het water niet meer te koken volgens Oasen. Het noordelijke deel moet dat nog wel doen, maar waarschijnlijk is vandaag de laatste dag. In de loop van de middag krijgt Oasen de uitslag van de drinkwatertest en kan mogelijk groen licht worden gegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.