Politieagenten houden twee verdachten aan na dieseldiefstal

25 oktober 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De politie heeft op woensdag 24 oktober in de vroege ochtend een onderzoek ingesteld naar twee dieseldieven. Een alerte beveiligingsmedewerker betrapte het tweetal op heterdaad op een parkeerterrein aan het Frankenpad. De twee verdachten renden weg, maar konden na een onderzoek van de politie alsnog worden aangehouden.

Toen politieagenten ter plaatse kwamen was het duo reeds gevlogen. Wel troffen de agenten een bestelbus aan waarin meerdere jerrycans met vermoedelijk diesel stonden. De bestelauto met de jerrycans werd in beslag genomen. Een 24-jarige man uit Dordrecht kon in de omgeving worden aangehouden, nadat hij zich enige tijd schuil had gehouden. De tweede verdachte kon na een onderzoek worden aangehouden in woning op de Noordendijk in Dordrecht. Dit betrof een 23-jarige man uit Dordrecht.

Het tweetal heeft vermoedelijk uit vier vrachtauto's brandstof gestolen. De chauffeurs hebben hiervan aangifte gedaan. In de jerrycans bleek een totaal van zo'n 1.200 liter brandstof te zitten. De diesel wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De twee verdachten zullen zich later voor een rechter moeten verantwoorden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.