ASWH wint knap in Hoek

19 november 2012
ASWH wint knap in Hoek

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft een goede overwinning geboekt bij Hoek. Op een moeilijk bespeelbaar veld was ASWH eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg. Het ontving daarmee een passende beloning in de vorm van een 1-3 overwinning.
Kort voor rust nam ASWH de leiding, toen Everton Pires Tavares een fraaie Ambachtse aanval over de linkerflank afrondde. De assist kwam van linksback Marco de Borst. Twee minuten later was het echter weer gelijk, toen Regilio Pinas na een hoekschop de meest alerte was bij een rebound. Daardoor moest ASWH met een 1-1 stand gaan rusten.

In de tweede helft namen de Ambachters echter al vlot weer de leiding. Opnieuw verzorgde Marco de Borst de assist vanaf de linkerflank en wederom was het Everton Pires Tavares die scoorde, nu met een mooie kopbal. De Zeeuwen zochten daarna nog wel naar de gelijkmaker, maar werden zelden echt gevaarlijk. Omdat ASWH niet profiteerde van de ontstane ruimte, bleef het echter spannend tot de laatste minuut. Toen maakte Alexander van Dommelen met een knappe individuele actie aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 1-3.

Foto: Uitblinker Everton Pirus Tavares (geel shirt) scoorde twee keer. Hier is hij opnieuw zijn tegenstander de baas.


ASWH clubscheidsrechters volgen BOS opleiding
Afgelopen weken heeft de cursus Basis Opleiding Scheidsrechter bij ASWH plaatsgevonden. Onder leiding van internationaal UEFA scheidsrechter Danny Makkelie hebben 18 cursisten, waaronder acht ASWH clubscheidsrechters, deze cursus gevolgd. De inhoud van de cursus was zeer gevarieerd. Behalve spelregel beheersing leerden de scheidsrechters o.a. ook om kunnen gaan met organisatie en administratie, leiding geven aan voetballers en blessurepreventie. Alle cursisten hebben deze opleiding met goed gevolg afgerond.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.