Tweede aanhouding voor woningoverval Hendrik Ido Ambacht

06 november 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - De politie heeft dinsdag 5 november een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een echtpaar in een woning in april. Op 22 oktober werd voor deze zaak een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden.

Het echtpaar werd op 14 april 2013 rond half vier 's nachts buiten voor hun woning in Hendrik-Ido-Ambacht opgewacht door twee mannen. Het echtpaar, samen eigenaar van een horecagelegenheid, kwamen op dat moment thuis van hun werk. De overvallers bedreigden hen en eisten geld. Er ontstond een worsteling tussen de man en vrouw, van 42 en 46 jaar, en de twee overvallers. Het echtpaar raakte hierbij lichtgewond. Waarschijnlijk omdat de overvallers werden tegengewerkt en de slachtoffers om hulp riepen, gingen zij er zonder buit op een scooter vandoor.

De politie startte een onderzoek en stelde bij de woning sporen veilig.

In de woning van 20-jarige man werd ook nog een andere man van 22 jaar aangehouden. Dat gebeurde vanwege de vondst van verdovende middelen en een aanzienlijk geldbedrag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.