DVS haakt af in de kampioensrace

10 februari 2014
HENDRIK IDO AMBACHT - Waar de hoofdmacht van DVS verrassend onderuit tegen achilles-1, Daar wonnen Ambachtse "reserves" wel. DVS-2 had weinig in te brengen tegen koploper ADO.

Achilles-1 - DVS 1 15-11 (5-10)
DVS begon al matig, maar het leed geen schade qua stand. In een hoog tempo wisten de ploegen bij elkaar te blijven (5-5). Door goede aanvalscombinaties werd de 6-10 voorsprong gepakt. Na rust liep DVS wel schade op, tegen de met name op de heren fysiek spelende Achilles. DVS kwam letterlijk als figuurlijk onder druk en kon niet langer de rust bewaren.

Er werd te gehaast gespeelde en DVS grossierde in het gemiste kansen. Pas bij 9-10 volgde de eerste, en achteraf enige,  DVS goal na rust. Die kleine voorsprong bleek dus niet meer voldoende voor de winst omdat er bij 11-11 frustratie in het Ambachtse spel  kwam. Van herstel kon daardoor geen sprake meer zijn. DVS staat nog wel keurig tweede in de poule. Koploper VEO, dat zelf won,  heeft nu drie punten voorsprong. Komend weekend speelt DVS de inhaalwedstrijd tegen Velocitas, de huidige nummer zes.

Achilles-2 - DVS 2 12-15 (7-7)
Hoewel DVS-coach Hartendorp moest puzzelen voor zijn teamsamenstelling (liefst drie afwezigen), kwam zijn ploeg de gemaakte afspraken goed na binnen de lijnen. Toch wist Achilles, dat ongeconcentreerd leek, steeds een kleine voorsprong te houden. Maar na rust volgde de ommekeer. In het laatste kwart van de wedstrijd (10-9) bleek dat DVS de rolverdelingen binnen de vakken zodanig duidelijk had, dat daarmee in korte tijd vijf goals werden gemaakt (10-14).

De ploeg uit Den Haag stond er bij en keer ernaar hoe DVS de winst alsnog wegkaapte. DVS staat nu op de derde plek derhalve, achter Velocitas,  en kan nog voor een tweede plaats gaan. Dat kan al op korte termijn, als DVS komend weekend het restant van de wedstrijd tegen Velocitas inhaalt.
Met nog tien minuten te gaan wordt hervat bij een stand van 7-12 in het voordeel van Velocitas. Eerder werd de wedstrijd gestaakt omdat de Ambachtse Sophiahal lekkage had en het te gevaarlijk werd om door te spelen. Plaats van handeling: de RIDDER-hal.

ADO 3- DVS 3 10-4 (5-3)
Met twee invallers speelde DVS behoorlijk, maar de gemiste kansen aan DVS-zijde gaf ADO de kans om bij te blijven (5-3 rust) en ook  afstand te nemen na rust. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft DVS definitief verwijderd van de onderste plaatsen. DVS staat nu zesde met 9 punten.