Voetbalkijkers in het Bax-park beleven de avond van hun leven

16 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Voetbalkijkers in het Bax-park beleven de avond van hun leven

HENDRIK IDO AMBACHT - In het Bax-park organiseerde de Maranatha-kerk een openlucht TV avond, tijdens de WK wedstrijd van Oranje tegen Spanje.

In het park waren bijna complete huiskamers nagemaakt met bijbehorende TV's. Het was reuze gezellig. Pure lol bij het voetbal kijken.

Onder het genot van een glas fris bier, en vele versnaperingen, verzorgd door stichting Cascade, werd er collectief naar de eerste wedstrijd van Oranje tegen Spanje gekeken. Ook werd het sommige Oranjefans soms, bij moeilijke momenten wel eens te veel, zeker toen Oranje met 0-1 achterkwam te staan zag je de bedrukte gezichten, die kort daarvoor nog vol hoop waren geweest.

Maar de sfeer veranderde heel snel toen Oranje op 2-1 voorsprong kwam. Er kwam weer hoop en er werd veel gelachen en vooral samen van het voetbal genoten, op een manier zoals menig voetbalclub het graag zou willen zien, hierdoor  kwam de sfeer van gezellig samen zijn snel terug in de nagemaakte huiskamers met de oude spulletjes van een kringloop winkel, die zelfs aan schemerlampen en dekens had gedacht om de sfeer nog huiselijker te maken.

Voor een aantal Ambachters was dit de avond van hun leven, een avond die ze zich nog lang zullen herinneren, en zeker een avond die voor herhaling vatbaar is.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.