Brand goederentrein Kijfhoek

14 januari 2011
Brand goederentrein Kijfhoek

HENDRIK IDO AMBACHT - Een fout bij het rangeren is waarschijnlijk de oorzaak van de felle brand in een tankwagon vol alcohol bij Zwijndrecht. De wagon raakte beschadigd doordat een andere trein er tegenaan reed.

Dat zegt coördinator Anton Slofstra van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Door de botsing op lage snelheid raakte de wagon met ethanol beschadigd. De tank op de wagon kwam bol te staan en er ontstond een scheur. Vervolgens vloog de licht onvlambare stof in brand.

Uitgebreider onderzoek zal definitief moeten uitwijzen wat er is misgegaan op rangeerterrein Kijfhoek.

Foto voorpagina: Pieter de Kreij
Foto rechts: William Boer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.