ASWH ontvangt ARAG FairPlay Scheidsrechterscertificaat.

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH ontvangt ARAG FairPlay Scheidsrechterscertificaat.

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag heeft ASWH uit handen van betaald voetbal scheidsrechter Ed Janssen als eerste voetbalvereniging in de Drechtsteden en als 7e vereniging in district Zuid 1, het ARAG Fairplay Scheidsrechterscertificaat mogen ontvangen.

ASWH is al jaren succesvol bezig met het opleiden en inzetten van scheidsrechters bij haar wedstrijden. Op jonge leeftijd worden spelers gestrikt om wedstrijden te gaan fluiten, eerst als pupillen scheidsrechters, maar als ze het in hun vingers hebben stromen ze al snel door naar de oudere jeugd. Dit zijn niet alleen jongens, inmiddels fluiten ook 4 dames hun wedstrijden.

Onder de bezielende leiding van de coördinatoren Max Voll, Marjan Bloemendal Harry Jansen en Marc Nagtegaal wordt menig wedstrijdje gefloten. Wekelijks worden de scheidsrechters gecoacht en daar waar nodig gecorrigeerd over de eventuele foutjes. Tegenstanders laten regelmatig hun bewondering blijken over de manier hoe ASWH dit alles heeft opgezet.  ASWH deelt haar kennis in deze ook met een aantal adoptieverenigingen, 4 x per jaar wordt met hen een bijeenkomst georganiseerd.

ASWH heeft inmiddels een kleine 50 scheidsrechters, die in uniforme kleding gesponsord door Vabix en MPA Trading  fluiten.
Dit scheidsrechtersbeleid heeft ertoe geleid dat ASWH aan alle eisen voldoet om het ARAG FairPlay certificaat uitgereikt te krijgen uit handen van betaald voetbal scheidsrechter Ed Jansen.

ASWH is trots op dit verkregen certificaat en hoopt dat ze dit kwaliteitskeurmerk nog vele jaren onder de enthousiaste leiding van hun coördinatoren mogen voeren.

Criteria ARAG FairPlay certificaat :
•    Heeft één of meerdere scheidsrechtercoördinatoren
•    Organiseert 2 spelregelavonden per seizoen (w
•    Organiseert 1 scheidsrechtersavond per seizoen
•    Heeft 95% van de scheidsrechters gediplomeerd
•    Blijft haar scheidsrechters coachen en begeleiden.
•    Heeft uniforme kleding (verstrekt door Vabix)
•    Heeft een actieve wervingscampagne
•    Kent een apart gedeelte op de website
•    Spart minimaal 4 x per jaar met adoptieverenigingen
•    Heeft Handboek Arbitrage geïmplementeerd       

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.