ASWH boekt tegen SHO eerste thuiszege

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH boekt tegen SHO eerste thuiszege

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse hoofdklasser heeft voor de eerste keer in deze competitie een thuiswedstrijd gewonnen. Na drie eerdere puntendelingen tegen XerxesDZB, Noordwijk en Kloetinge werd SHO wel verslagen: 4-1. Even leek het in de slotfase nog de verkeerde kant op te gaan toen de Oud-Beijerlanders kort voor tijd de aansluitingstreffer produceerden, maar ASWH antwoordde snel en won uiteindelijk ruim. Daardoor blijft ASWH meedraaien in de subtop van de hoofdklasse B.

Al vlot werd duidelijk dat SHO niet met al te offensieve bedoelingen naar sportpark Schildman was gekomen. De Oud-Beijerlanders zakten ver in, speelden met vijf verdedigers en probeerden vooral tegen te houden. Daarbij speculeerde SHO op de tegenstoot, om zo via de nog altijd lepe spitsen Roeland en Bakker gevaarlijk te worden. ASWH had dus veelvuldig het balbezit en moest op zoek naar gaatjes in de afweer van de tegenstander. Daarin slaagde de ploeg geregeld. Vooral de gedreven Andro Franca was aan de rechterflank dreigend aanwezig, maar meer dan mogelijkheden leverde dat in eerste instantie nog niet op.

Halverwege de eerste helft kwam Alexander van Dommelen aan de zijkant van het strafschopgebied in balbezit. Hij nam de bal mee en werd door Ricardo Rapmund onderuit gehaald. De prima fluitende scheidsrechter Elissen kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Een terechte strafschop voor ASWH, die door aanvoerder Michael van Dommelen keurig in de hoek werd geschoten: 1-0. ASWH bleef daarna de betere ploeg en zocht naar een tweede treffer.

Zo kreeg het een vrije trap net buiten het strafschopgebied nadat een verdediger een voorzet van Andro Franca met de hand onderschepte. Alexander van Dommelen koos een slimme oplossing en zette laag voor, maar helaas kreeg geen van zijn teamgenoten er een voet tegen. Vier minuten voor rust was het echter wel raak. ASWH schakelde goed om en Michael van Dommelen kwam aan de linkerkant in balbezit. De spits kapte zijn tegenstander uit en leverde een loepzuivere voorzet af op Andro Franca. De rechtsbuiten kopte de bal met veel gevoel tegendraads in de hoek naast de kansloze Raymond Kuipers. Een fraaie goal van Franca, waardoor ASWH dus met een fijne marge kon gaan rusten.

In de tweede helft moest SHO al vrij snel een andere keeper binnen de lijnen brengen. Raymon Kuipers had zich geblesseerd en maakte het duel tegen zijn oude club dus niet af. Bas Platteel was zijn vervanger. Na rust speelden de gasten, gedwongen door de achterstand, iets aanvallender. Er ontstond dus in feite meer ruimte voor ASWH en dat leverde al vlot een kans op toen Josiemar van de Werp in het vijandelijke strafschopgebied opdook. Zijn inzet eindigde echter op de doelman en vervolgens mikte Alexander van Dommelen te hoog uit de rebound. SHO werd wel dreigender en ASWH was bij vlagen slordig. Zo werd er wel erg laconiek verdedigd bij een aanval van de bezoekers en daar profiteerde Geert Bakker bijna van. Hij schoot echter voorlangs. Later probeerde Rutger de Bos het namens ASWH nog eens met een hard schot, maar dat ging naast. Serginio van AxelDongen was toen al in de ploeg gebracht voor Josiemar van de Werp.

Eigenlijk leek de wedstrijd vervolgens wat dood te bloeden. ASWH verspeelde de bal vaak te snel, maar ook SHO hield het speeltuig maar kort in de ploeg. Het was dan ook wat rommelig en daar probeerde Langerak verandering in te brengen door Mels van Driel en Carlos Ramos te brengen. Een paar minuten voor het einde kreeg SHO een vrije trap. Geert Bakker vuurde en zijn harde inzet eindigde op de paal. De terugspringende bal kwam in de voeten van Robin Ringelenberg. De invaller viel over het been van de inkomende Carlos Ramos en Elissen wees opnieuw naar de stip. Nu mocht SHO vanaf elf meter aanleggen. Geert Bakker schoot de bal hard in de hoek en daarmee leek het ineens weer heel erg spannend te worden.

ASWH bracht de marge razendsnel snel weer op twee. Na een goede omschakeling ontsnapte Michael van Dommelen en de spits vond de meegekomen Serginio van AxelDongen. Die passeerde een verdediger en mikte de bal in de hoek: 3-1. Van AxelDongen had de smaak te pakken, want niet veel later begon hij aan een knappe individuele actie. Zijn schot raakte helaas de paal. Toch mochten de ASWH'ers nog een keer juichen. Mels van Driel stuurde met een heerlijke pass vol gevoel aanvoerder Michael van Dommelen weg. De spits had al twee assists gegeven en voegde nog een derde toe aan zijn totaal, want zijn heerlijke voorzet werd door Jesper van den Bosch al glijdend ineens in de verre hoek geknald en de eindstand op 4-1 bepaalde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.