Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag Scouting Panoord bezocht en een bijzonder cadeau gegeven

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag Scouting Panoord bezocht en een bijzonder cadeau gegeven

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft de Sint samen met zijn Pieten scouting Panoord met een bezoek vereerd. Traditiegetrouw krijgen alle jeugdleden een cadeautje, maar de Sint had dit jaar een extra verrassing. Binnen Panoord lag en enorm groot cadeau klaar, voor veel kinderen waarschijnlijk het grootste Sinterklaascadeau dat ze ooit gezien hebben. Nadat de jongste leden het uitgepakt hadden, bleek het om een Carpetball spel te gaan, een spel overgewaaid uit het verre Australië.

Het spel Carpetball was vorig jaar door een aantal vrijwilligers van Scouting Panoord opgemerkt tijdens hun vakantie in Australië. Zij werden erg enthousiast van het spel en zagen al gauw de mogelijkheden voor de scouting. Het spel bestaat uit een lange bak waarin de spelers tegenover elkaar plaatsnemen en proberen de ballen van de tegenstander met een speciale bal in een richel te kaatsen. Degene die de speelballen van de tegenstander als eerste allemaal in de richel kan kaatsen heeft gewonnen.

Het was echter ondoenlijk om een houten bak met een lengte van 3,5 meter mee terug te nemen. Ook voor de Sint was dat wat lastig en hij heeft daarom de hulp ingeroepen van het onderhoudsteam van Scouting Panoord, binnen de vereniging beter bekend als BOB. Deze vrijwilligers komen twee keer per week samen op Scouting Panoord en zorgen voor het onderhoud van het gebouw en het aanbrengen van allerlei verbeteringen aan het terrein. Zij hebben in opdracht van de Sint twee Carpetball bakken gemaakt, waarvan er afgelopen zaterdag één als cadeau aan de vereniging is overhandigd. Voor de nieuwsgierigen is het spel te zien en uit te proberen op de Kerstmarkt die Scouting Panoord jaarlijks organiseert, die zal dit jaar op zaterdag 20 december plaatsvinden.

Verder moesten de jeugdleden natuurlijk hun vaardigheden aan de Sint en zijn Pieten laten zien. Dat deden zij door een hindernisbaan af te leggen. Uiteraard werden zij geholpen door de ervaren Pieten die de Sint had meegenomen. Alle kinderen hebben zo een Pieten diploma verdient en een leuk cadeau van de Sint en zijn Pieten gekregen. Scouting Panoord kijkt dan ook terug op een geslaagd kinderfeest waar de jeugdleden weer veel plezier aan hebben beleefd.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.