Sterk ASWH wint met ruime cijfers van Ter Leede

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Sterk ASWH wint met ruime cijfers van Ter Leede

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd onder leiding van interim-trainer Joop Hiele ruim gewonnen van Ter Leede. Serginio van AxelDongen opende al na één minuut en achttien seconden de score voor een fris spelend ASWH, dat vervolgens heel de wedstrijd de bovenliggende partij was. Door de overwinning en de resultaten op andere velden deed ASWH prima zaken.

Hiele gunde basisplaatsen aan Gilmaro van de Werp, Carlos Ramos, Josiemar van de Werp en Mels van Driel. De geschorste Alexander van Dommelen en de geblesseerde Andro Franca ontbraken. ASWH schoot uit de startblokken tegen concurrent Ter Leede. Al in de eerste minuut mocht Mels van Driel een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld. De bal kwam via een scrimmage bij Serginio van AxelDongen terecht en die krulde de bal richting de verre hoek: 1-0.

Die droomstart gaf de ploeg duidelijk vertrouwen, want ASWH voetbalde soepel door. Geregeld werden er goede aanvallen op de mat gelegd. Ter Leede kon er weinig tegenover stellen. Dat Carlos Ramos, kort nadat hij op de lat had geschoten, al na twaalf minuten geblesseerd naar de kant moest was wel een tegenvaller. Het bracht ASWH echter niet van de wijs en halverwege de eerste helft viel het tweede doelpunt. Na een goede uitbraak kwam Jesper van den Bosch in balbezit, behield het overzicht en vond Josiemar van de Werp. De Dordtenaar, die een prima pot speelde, zocht beheerst de hoek en zette ASWH op 2-0. Daarna lieten Serginio van AxelDongen, Mels van Driel en Michael van Dommelen kansen op een derde treffer liggen.

Hoewel ASWH heer en meester was, had Ter Leede kort voor rust nog wel iets terug kunnen doen. Het was de eerste serieuze kans voor de bezoekers, maar wel direct een grote. Bij een uitval werd Robert Steemers bediend. De vleugelspits kon alleen door richting Stef Doedée en raakte de paal, waarna Peter Verhoeve de rebound van Jochie Sebrechts naast het doel werkte en voorkwam dat de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen.

De tweede helft kende eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Ter Leede bleek niet bij machte om het ASWH lastig te maken en een offensief van de gasten bleef dan ook uit. Na een uur beslisten de Ambachters de wedstrijd definitief. Peter Verhoeve verstuurde weer eens een fraaie dieptepass, Jesper van den Bosch nam de bal in de lucht aan en ging langs de uitgekomen doelman, waarna hij nog steeds vanuit de lucht met de buitenkant van de voet het speeltuig in de goal werkte. Een prachtig doelpunt en daarmee was het wel gelopen.

In het restant kwam ASWH niet meer in gevaar en liet het eigenlijk zelf na om een grotere score neer te zetten. Dat had gekund, want Quentin Jakoba en Peter Verhoeve lieten nog prima kansen liggen. Al met al viel er niets af te dingen op de Ambachtse zege. De middag werd nog mooier toen bleek dat diverse concurrenten punten verspeelden. Daardoor steeg ASWH van de zesde naar de vierde plaats. Volgende week wacht weer een belangrijke wedstrijd, want dan gaat ASWH op bezoek bij concurrent Zwaluwen.

Foto: van Philip Schmidt.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.