Burgemeester Heijkoop slaat alarm

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Heijkoop slaat alarm

HENDRIK IDO AMBACHT - Aanstaande maandag 18 mei slaat burgemeester Heijkoop letterlijk alarm voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten in Nederland. Samen met de wijkcollectanten van de Maag Lever Darm Stichting gaat de burgemeester de straat op om aandacht te vragen voor één van de meest dodelijke en voorkomende ziekte. “Wij slaan alarm voor al deze patiënten, die steun hard nodig hebben en om de jaarlijkse collecteweek aan te kondigen.

Samen met 17.000 mensen die vanaf maandag 18 mei collecteren hopen wij op veel steun vanuit de samenleving. Steun voor noodzakelijk onderzoek zodat we buikziekten sneller en beter opsporen, behandelen of zelfs genezen”, aldus de directeur van de Maag Lever Darm Stichting. Gewapend met een segway en een ‘Maag Lever Darm-alarm’ willen zij zo op een bijzondere wijze de bewoners laten weten dat de collectanten eraan komen. Burgemeester Heijkoop zal het startsein geven door bij het eerste adres aan te bellen en zo de collectant een steuntje in de rug te geven.
 
De 'aftrap' met burgemeester Heijkoop zal om 18:30 plaatsvinden op het kruispunt van de Weteringsingel 125 / Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.