IFC MD1 en MC1 presteren goed op Nederlands kampioenschap

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
IFC MD1 en MC1 presteren goed op Nederlands kampioenschap

HENDRIK IDO AMBACHT - De meidenafdeling van IFC presteert al vele jaren goed. De organisatie van de IFC Girls Academy wordt per jaar beter en ook de prestaties op het veld groeien mee met deze organisatie. Dit resulteert wekelijks in vele prachtige wedstrijden op het hoogste niveau van de meiden. Ook zijn er regelmatig kampioenschappen te vieren. Dit seizoen alleen al vijf kampioenschappen bij de meidenafdeling van IFC. De teams van MD1 en MC1 hadden zich als kampioen ingeschreven voor een kwalificatietoernooi van het VTT (Voetbal Talenten Toernooi). Tijdens deze kwalificatietoernooien wisten beide teams zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit weekend gingen beide team in alle vroegte op stap.

Zowel IFC MD1 als IFC MC1 moesten vroeg op pad. De meiden van MD1 zaten al voor zeven uur in de auto richting Hengelo, terwijl de meiden, trainers en supporters van MC1 iets later vertrokken richting Heiloo. Om half tien was de openingsceremonie. Dat was al een belevenis op zich. Na deze officiële aangelegenheid kwam het echte werk. Er moest gebuffeld worden op het veld. En de tegenstanders waren allemaal van gelijkwaardig niveau: eigenlijk de top van Nederland in deze leeftijdscategorie. Een mooie gelegenheid voor de beide teams van IFC om te kijken hoe sterk ze zijn. En sterk bleken ze te zijn.

Er werd geknokt voor iedere meter. Er werden doelpunten gescoord, er werden punten gepakt, er werd gelachen en er werd een traantje weggepinkt na een verloren wedstrijd.

Na een dag hard werken kon de balans woerden opgemaakt. De meiden van IFC MD1 zijn uiteindelijk tiende geworden van Nederland. De meiden van MC1 nestelden zich ook in de top van Nederland. Zij zijn achtste van Nederland geworden. Iedereen van IFC, de ouders en ongetwijfeld ook velen uit Ambacht en omgeving zijn trots op deze prestatie van de IFC Girls.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.