ASWH introduceert voetbal voor 60-plussers

24 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH introduceert voetbal voor 60-plussers

HENDRIK IDO AMBACHT - Voetballiefhebber ben je voor het leven. Dus waarom zou je daarmee stoppen als je wat ouder bent? Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Alle 60-plussers met een passie voor voetbal kunnen vanaf september namelijk bij ASWH terecht. De voetbalvereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht introduceert namelijk als eerste in de regio het zogenaamde Walking Football.

Plezier
Walking Football kent in principe dezelfde spelregels. Het enige verschil is dat de spelers alleen mogen lopen en snelwandelen. Differentiatie qua spelsnelheid behoort tot de mogelijkheden. Plezier en gezelligheid staan uiteraard bovenaan, maar Walking Football biedt nog meer voordelen. Het bevordert de sociale contacten en stimuleert een actieve leefstijl. Deelnemers werken dus direct aan de gezondheid en conditie.

Voor iedereen
Walking Football wordt bij ASWH begeleid door een afgestudeerd HBO Sport- en Beweegprofessional. Zij traint de deelnemers gedurende twintig weken. Een training bestaat uit een warming-up, diverse oefenvormen en uiteraard een partijspel. Voor aanvang van de activiteit worden de spelers uitgenodigd voor een kleine medische intake in het bijzijn van een fysiotherapeut. Deze intake is bedoeld om het fysieke niveau te bepalen, zodat de trainingen daarop kunnen worden afgestemd.

Na afloop van iedere training is er uiteraard ruimte voor een gezellige ‘derde’ helft, inclusief kopje koffie van de vereniging. Iedereen is van harte welkom, weinig ervaring is geen enkel probleem. Een leven lang voetbal? Dat kan bij ASWH!

Interesse? Kom aanstaande zaterdag 29 augustus dan naar de stand van ASWH op de Zomerparkdag. Op woensdag 9 september organiseert ASWH bovendien een speciale informatieavond over Walking Football. Deze wordt vanaf 19.30 uur gehouden in de ASWH-kantine aan de Reeweg 75. U kunt zich vooraf aanmelden via 60plus@aswh.nl of 06-53169295. Langs deze weg kan ook meer informatie worden aangevraagd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.