IFC Vrouwen verslaan koploper GSC/ODS met 3-0

19 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen verslaan koploper GSC/ODS met 3-0

HENDRIK IDO AMBACHT - Na de bloedstollende, zwaar bevochten, overwinning van vorige week (IFC boog toen in de slotminuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning) stond dit weekend wederom een loodzware wedstrijd voor IFC Vrouwen 1 op het programma. Tegenstander was het Dordtse GSC/ODS, tot nu toe nog zonder puntverlies. De dames van IFC wisten dus wat ze moesten doen: goed geconcentreerd en fel uit de startblokken vanaf minuut één. En dat werd gedaan. De tegenstander werd direct de duimschroeven aangedraaid. Na een kwartier was het spits Svenja van Nes die de openingstreffer inschoot.

Het was IFC dat gedurende het eerste half uur van de wedstrijd heer en meester was. Tegenstander GSC/ODS werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het enige wat op dat moment ontbrak waren meer Ambachtse doelpunten.

Na rust gingen de IFC-vrouwen op dezelfde voet verder. Na een klein kwartiertje spelen stond de paal in de weg bij een afstandsschot van Jessica Idzenga. Doordat de thuisclub het baltempo op een lager pitje zette, kreeg tegenstander GSC/ODS de gelegenheid om zich weer in de wedstrijd terug te vechten. De defensie van IFC was echter bij de uitvallen zeer attent.

Een kwartier voor tijd schoot linksbuiten Alicia Lowiessen een voorzet van Svenja van Nes keurig in. Eigenlijk werd hiermee het laatste sprankje hoop bij GSC/ODS de grond ingeboord. Vlak voor tijd strafte Milou van der Wel het nonchalante uitverdedigen van de bezoekers met een ouderwets puntertje af. Aankomende zaterdag moeten de vrouwen van IFC afreizen naar Groot Ammers.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.