Succesvolle bekermiddag voor ASWH

26 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Succesvolle bekermiddag voor ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT / PAPENDRECHT - ASWH heeft een succesvolle bekermiddag beleefd. Zowel het eerste als het tweede elftal van de Ambachtse voetbalvereniging bereikte de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker in Zuid I. Goede prestaties in dit toernooi kunnen de club deelname aan de KNVB-beker opleveren.

Zuinige winst voor 1
Het eerste elftal speelde in de tweede ronde uit bij Drechtstreek. Bij deze Papendrechtse vereniging staat  voormalig ASWH-trainer Bill Tukker aan het roer. Hij bedacht een defensieve tactiek, waar ASWH moeite mee had. Zeker omdat de ploeg in een laag tempo speelde. Toch opende Robbert Olijfveld halverwege de eerste helft de score. Dat leek het moment om door te drukken, maar het was juist Drechtstreek dat een doelpunt maakte. Daardoor eindigde de eerste helft met een 1-1 stand. Na rust nam ASWH opnieuw afstand. Victor de Blok schoot een vrije trap eerst nog in de muur, maar de linksback joeg de rebound keihard in het doel. De definitieve beslissing liet erg lang op zich wachten. Pas vier minuten voor tijd maakte Jesper van den Bosch de bevrijdende 1-3.

Stunt van 2e elftal
Het tweede elftal kwam op eigen veld in actie tegen Groote Lindt 1. De tweedeklasser uit Zwijndrecht had een groot aantal spelers met een verleden bij ASWH in de gelederen en was gebrand op een goed resultaat. Toch waren de Ambachtse reserves de betere ploeg. Het enige dat ASWH 2 zich mocht verwijten, was dat het de ploeg niet lukte om de wedstrijd in reguliere speeltijd te beslissen. Twee keer zette ASWH een achterstand recht via Josiemar van de Werp en Sven Breukhoven, kwam zelfs op voorsprong dankzij andermaal Van de Werp, maar in de slotfase maakte Groote Lindt er toch nog 3-3 van. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen. ASWH benutte vier van de vijf strafschoppen, Groote Lindt maakte er drie van de vier. De laatste trap van de serie kwam van de doelman van Zwijndrechters. ASWH-keeper Rody van der Poel kroonde zich echter tot held van de middag door deze inzet te stoppen, zodat ASWH 2 de volgende ronde haalde.

De loting voor de derde ronde van het toernooi vindt binnenkort plaats.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.