DVS opent zaalseizoen met een monsterzege

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
DVS opent zaalseizoen met een monsterzege

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS heeft het zaalseizoen 2015-2016 in de derde klasse geopend met een eclatante zege op Olympia. Het werd liefst 27-7, een van de grootste zeges ooit. De zege werd vooraf al verwacht omdat DVS in het zaalseizoen twee klassen lager acteert dan het veldseizoen. Na de eerste helft leek een hoge score nog ver weg omdat DVS nog te stroef draaide. Via 2-0 miste Olympia een strafworp, maar sloot de ploeg uit Spijkenisse nog enigszins aan (3-1), maar daarna nam DVS toch afstand (10-4). In de tweede helft liep de DVS machine soepel, waarbij een ongekend hoog aantal kansen werden gecreëerd. Niet elke kans werd afgerond anders was zelfs een score van 30 goals mogelijk geweest. Aankomend weekend volgt een uitwedstrijd tegen Ventura Sport, dat zelf het eerste duel ook ruim won. Aanvang 16.10 uur in Strijen.
 
Qua veldspel was DVS '69 2 in de eerste bedrijf overtuigender dan gastploeg Olympia 2, maar kon geen overtuigend afstand nemen van de fysiek spelende ploeg uit Spijkenisse. De 9-7 voorsprong  werd weggegeven door de in die fase met scherp schietende bezoekers (11-11), maar geheel verdiend nam DVS in het laatste kwart toch afstand (16-11). Net als het vlaggenschip gaat DVS-2 ook richting Strijen voor het duel met Ventura Sport-2, dat verrassend het eerste duel verloor.

DVS A1  speelde een uiterst moeizame wedstrijd tegen ADO A1. DVS had zelf moeite met de afronding maar ondanks het uitblijven van goede rebounds  bleef DVS verdedigend overeind. Toch nam de ploeg uit ’s-Gravendeel de voorsprong bij rust (2-4). De inhaalrace bleek succesvol, want na de gelijkmaker werd alsnog de overwinning over de streep getrokken (5-4). Komende weekend gaat DVSA1 ook op bezoek bij Ventura Sport A1, dat het eerste duel verloor .
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.