IFC Vrouwen 1 knokt zich naar een puntje

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 knokt zich naar een puntje

HENDRIK IDO AMBACHT - Na een schitterende overwinning vorige week op concurrent Noordeloos, stond voor dit weekend de derby tegen Rijsoord Vrouwen 1 op het programma. De analyse die vooraf door trainer John Dost werd gegeven was goed. Zonder de geblesseerde Milou van der Wel en wegens werkzaamheden afwezige Britt Wijnmaalen moest IFC Vrouwen 1 de wei in.

Met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de overleden oud-trainer van IFC Bill Tukker, begon de wedstrijd. Het spel golfde van minuut één op en neer. Over en weer waren er kansjes. Eigenlijk vanuit het niets was het Rijsoord dat op voorsprong kwam. Op het randje van buitenspel mocht de spits van de gasten de bal aannemen en met een prachtige lob verschalkte zij keepster Elisa Heijkoop. Het was vervolgens IFC dat de gehele eerste helft achter de feiten aanliep. Passjes waren net te kort, voorzetten kwamen net niet goed aan, het uitverdedigen ging vaak te gehaast. En als de thuisploeg even in een ritme dreigde te komen, was er wel één van “De Kraaien” die geblesseerd op de grond ging zitten of liggen.

In de rust moesten de trainers van IFC even de puntjes op de i zetten. De vrouwen van IFC kwamen geconcentreerd uit de kleedkamer. Toch was de eerste grote kans van de tweede helft voor Rijsoord. De keurig gelanceerde spits stormde op het IFC-goal af, maar keepster Elisa Heijkoop wierp zich als een leeuwin voor de bal. Zij moest dit wel met een blessure bekopen, maar na een behandeling kon zij de wedstrijd vervolgen.  Enkele minuten later bracht aanvoerder Jessica Idzenga de spanning terug in de wedstrijd. Uit een afgeslagen corner kreeg zij de bal op twintig meter van het doel voor het voeten. Zonder te twijfelen haalde zij de trekker over. Het schot ging werkelijk als een streep in het vijandelijke doel.

Het was Rijsoord dat de wedstrijd probeerde te kantelen met een flinke dosis fysiek. Dit leidde na twintig minuten in de tweede helft tot een tijdstraf van één van de Rijsoord-speelsters. De duels werden niet geschuwd, maar incasseren vonden “De Kraaien” erg moeilijk. Constant zochten zij de steun bij de scheidsrechter, die deze steun echter niet gaf. Ook moest het spel regelmatig even stilgelegd worden vanwege blessures aan de kant van de gasten. Dit kwam het spelpeil niet ten goed.

Daar waar IFC voetballend naar een oplossing zocht, was het Rijsoord dat enkel de lange bal speelde. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Rijsoord wel iets meer grip op het spel. Met hard buffelen hield IFC het hoofd boven water. Vlak voor tijd leken de gasten uit Ridderkerk de wedstrijd te beslissen. In de 88e minuut schoot Rijsoord-spits namelijk de 1-2 binnen, maar een minuut later was de stand alweer gelijk getrokken. De keepster van Rijsoord schoot de bal tegen, de op de rand van het zestienmeter gebied staande, Lisa Hartsuiker aan. De bal viel goed voor de voeten van de Ambachtse spits en die schoof de bal rustig binnen. Terwijl de dames snel terugliepen om nog voor de volle winst te gaan knokken, ontplofte alles en iedereen bij Rijsoord. Een zondebok is dan gauw gevonden natuurlijk. Wat er allemaal naar het hoofd van de scheidsrechter is geslingerd, zullen we maar niet op papier zetten.

De volgende wedstrijd speelt IFC zaterdag 21 november. Die dag staat er de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. Dat is een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.